LA CASA CANTONERA de Sílvia Alcàntara
Desprès de l’èxit de vendes i també de permanència als rànquings dels llibres més venuts durant molts mesos que va representar la seva novel.la de debut: Olor de colònia, Sílvia Alcàntara posa en circulació, des de l’editorial Edicions de 1984 la seva segona novel.la ambientada a la comarca del Berguedà.
Dues germanes es retroben per repartir-se les poques coses que en morir els ha deixat al seva mare. Feia més de vint anys que no es veien. Una veïna de tota la vida les acompanya per les resclosides estances de la casa i els petits objectes els desperten els records. El vincle de la vida passada s’imposa en un malson al seu desig de fugir, de tornar al món quotidià conegut i controlat. Retingudes per preguntes que mai no s’han respost, queden atrapades en una teranyina asfixiant. L’empremta de la mare ressorgeix i il.lumina dolorosament els racons foscos de les seves vides. La infelicitat d’una filla, és potser l’alegria secreta de la mare?
L’autora de La casa cantonera, basteix una novel.la com una torrentada on els sentiments tèrbols i els desitjos profunds es mostren sense traves i on la serenitat només arriba amb l’acceptació dels sentiments oposats a l’ànima.
LA AUTORA
Sílvia Alcàntara va néixer a Puig-Reig el 1944. Actualment Terrassa és el seu lloc de residència. El 2009 va debutar amb Olor de colònia, un èxit de crítica i de vendes. L’obra que evoca la vida d’una colònia tèxtil catalana duran la dècada dels 50, va aconseguir diversos premis, entre ells: el QWERTY de la televisió local de Barcelona, BTV. També el Regió 7 de Cultura i finalista del Premi Llibreter.
Article 370 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova