PREMI LITERARI
L’escriptor igualadí i ex-polític, Antoni Dalmau i Ribalta, ha esta guardonat amb el Premi Agustí Duran i Sanpere d’Història de Barcelona, per l’obra “El procés de Montjuïc”. Barcelona al final del segle XIX”.
El jurat compost per Manuel Risques, Joaquim Albareda i Albert Garcia Espuche va emetre el veredicte de manera unànime, destacant la seva aportació sobre un moment culminant de la conflictivitat i la violència de la Barcelona del Segle XIX, alhora  fer esment del rigor de l’anàlisi i els nous materials aportats, que permeten saber quin era el perfil social dels protagonistes. El jurat també va voler remarcar la capacitat de síntesi explicativa i el valor divulgatiu de l’obra.
Recordem que aquest nou llibre d’Antoni Dalmau va ser editat pel Sant Jordi del passat 2010, publicat per l’Editorial Base. Dalmau, escriptor i ex-polític, nascut a Igualada l’any 1951, va ser President de la Diputació de Barcelona des de 1982 fins al 1987. Ha estat president de la Fundació Teatre Lliure de Barcelona des de 1988, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació (Blanquerna) de la Universitat Ramon Llull, traductor i col.laborador regular de diversos mitjans de comunicació. També director de la Revista d’Igualada i autor d’un total de 16 llibres, entre els quals hi ha set novel.les. 
Article 374 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova