1Q84 d’Haruki Murakami
Aquest escriptor japonès és un dels més reconeguts internacionalment, gràcies a les seves novel.les i contes. Ara és publica una nova creació seva amb un títol que a simple vista crida l’atenció: 1Q84. Llibre que en menys de dues setmanes des de la seva posada en circulació, el passat 3 de febrer, ja ha assolit el lideratge en el rànquing dels llibres més venuts en ficció, tant en català (Empúries), com en castellà (Tusquets). 
L’argument presenta a l’Aomame, una misteriosa jove d’uns trenta anys que assassina maltractadors i que, quan comença el relat, està atrapada en un embús, dins d’un taxi, camí de cometre un dels seus homicidis. En una altra escena, un altre personatge, Tengo, un jove escriptor que no ha publicat mai i es guanya la vida fent de professor de matemàtiques, es troba atrapat quan un prestigiós editor li demana que reescrigui l’obra d’una jove promesa. A partir d’aquí les vides d’Aomame i en Tengo s’aniran encreuant sense arribar a tocar-se mai. 
1Q84, exposa de nou, un dels grans temes habituals en l’escriptura d’Haruki Murakami, el de l’enfrontament de l’individu amb la societat i amb el sistema imperant, i alhora reprodueix un món original, fosc i lluminós, que molts reconeixeran com l’univers narratiu característic d’aquest autor japonès. 
Us adjuntem en aquest article l’enllaç amb el primer capítol d’aquesta obra, que ja ha aconseguit el seu primer objectiu: ser líder de vendes. 

Font: Empúries editorial / Viquipèdia: Haruki Murakami
Article 375 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova