LITERATURA JUVENIL
El jove estudiant de secundaria, Greg Heffey, es pot considerar un antiheroi. Ser quasi adolescent pot resultar molt molest. Ningú sap millor que Greg,  immers en el dur ambient de l’institut, on els nois que encara no han fet l’estirada han de compartir els passadissos amb ganàpies que s’afaiten dues vegades al dia. “Un dia serà famós, però ara, de moment, m’he quedat encallat en una classe de secundària amb un grup d’idiotes”. 
El 2008 es va publicar en català, per primer cop en el nostre país, el primers dels cinc exemplars que fins ara s’han publicat, d’aquesta “novel.la d’humor”, amb una visió descarnada de la vida d’un adolescent. Una combinació de text i dibuixos, presentat com una mena de “dietari”, que als Estats Units s’ha convertit en tot un fenómen. El seu creador: Jeff Kinney, graduat a la Universitat de Maryland. Els seus inicis en el món del còmic van ser molt difícils, fins que va començar a publicar per entregues en una pàgina web el que seria l’embriò de “El diari de Greg”, passat posteriorment a llibre. Kinney es pot considerar un autor i il.lustrador de llibres infantils i llibres per adults joves. 
Ara surt publicat, en català i també en castellà, el cinquè lliurament titulat: la crua realitat. Els anteriors títols son: Diari del Greg-Un pringat total (1), El Rodrick Mana (2), Aixó és massa! (3) i Fes el teu propi llibre (4).

Font: Grup 62 – Empúries 
Bloc: El bloc del diario del Greg
Article 379 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova