LA VEU DE LA CAPUTXA de Rosa Planas
Aquesta polifacètica escriptora mallorquina, també filòloga, crítica literària, investigadora i comissària d’exposicions, treu temps suficient per poder escriure. L’any 1982 va publicar la seva primera novel.la, “Letras de lluvia”, finalista al premi Biblioteca Atlàntida. Més tard vindrien altres títols com: “Regreso a Belvedere”, “L’orador dels ocells” o “Abraham Savasorda”, premi Alexandre Ballester de narrativa curta. El 2007, va rebre el Premi Ramon Llull, atorgat pel Govern de les Illes Balears, amb reconeixement a la seva tasca com a escriptora. 
Més recentment ha publicat: “La ciutat dels espies indefensos” i “Les màscares de Florència”, editades per Planeta. Ara, l’editorial Columna editat en català, “La veu de la caputxa”, dins de la seva col.lecció Clàssica. 
El seu argument presenta en Jordi Narbona, un monjo caputxí de Mallorca d’una vintena d’anys que pateix l’exclaustració imposada als ordres religiosos el 1835. Amb la intenció de buscar un aixopluc en monestirs del seu ordre, s’embarca cap a Marsella. En aquest trajecte, coneix un antic oficial de marina francès d’origen aristòcrata, Auberon de Quincy, la personalitat carismàtica del qual l’atrau fins al punt de passar a integrar-ne el seu seguici, i de veure’s designat com l’executor d’una conjura per segrestar al Papa.
Font: llibres.cat 
Article 381 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova