LA VOLTA DELS 25 de Marc Serena
Les idees originals, amb constància i dedicació poden donar els seus resultats positius. Aquest és el cas d’un jove periodista, Marc Serena, que en complir el seu 25è. aniversari, va decidir marxar a fer la volta al món durant un any: del 2008 al 2009. L’objectiu de l’experiència: conviure amb 25 joves de la seva edat de 25 països. 

Pel camí va trobar-se amb una ecologista xinesa, una mara de família del sud d’Àfrica, un xaman de Perú, un pescador filipí, una maori de Nova Zelanda, una futura cosmonauta russa…, i així fins a 25 experiències i vivències diferents. Però tots amb la mateixa edat. Quines són les seves preocupacions? Què els preocupa? Com viuen? Com veuen i afronten el futur? Com és el seu dia a dia? Joves pobres, riscs, amb estudis o sense, revolucionaris, conformistes, ocupats o desocupats, de gran metròpolis, de poblets perduts…, perfils molt diferents, però rabiosament actuals, sorprenents i plens de matisos que ofereixen nous punts de vista del món. 
El resultat de tota aquesta aventura és ara la publicació en català, editat per La Magrana el passat 17 de febrer, d’un ambiciós retrat generacional d’aquest any dedicat per Marc Serena a fer la volta al món, en persona i “en directe”, amb el terme més periodístic, per tenir en primera mà dels joves d’avui. “La volta dels 25. Un atles generacional de Johhannesburg a Moscou”, està presentat amb un total de 25 capítols, escrits amb l’ànima i en un llenguatge amè, honest i concís. El llibre també s’ha publicat en versió en castellà, publicat per Ediciones B. 

A més, tota aquesta experiència viscuda per aquest periodista, l’ha explicat en viu en el seu bloc personal, on s’ha pogut seguir, dia a dia i hora a hora, tots els moments, llocs i joves de la seva edat que ha conegut durant aquest sabàtic que li ha dedicat. 

ENTREVISTA A RÀDIO NOVA
Marc Serena va ser entrevistat en el nostre programa el dia 7 de març, en aquest article us oferim la possibilitat d’escoltar-la.

Ir a descargar

PRIMERES PÀGINES
El diari de la Catalunya Central, Regió 7, ofereix en la seva versió digital la possibilitat de llegir les primeres pàgines en format “pdf” d’aquesta novetat editorial. Si cliqueu aquí mateix, aquest article del VLLG? us hi enllaça directament. 

BOOKTRAILER DE “LA VOLTA DELS 25”

Complement: Booktrailer de “La volsta del 25” (Youtube)
Article 383 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova