ELISABETH EIDENBENZ. MÉS ENLLÀ DE LA MATERNITAT D’ELNA d’Assumpte Montellà
Una dona única. Una vida exemplar, Elisabeth Eidenbenz, la jove suïssa que va salvar les vides de 597 nens, fills de refugiats republicans reclosos al camp d’Argelers després de la desfeta, ha tingut una vida intensa de solidaritat i amor als altres. La seva etapa com a directora de la Maternitat d’Elna és una de les que l’han marcat més, però no és l’única. Més enllà de la Maternitat d’Elna, Eidenbenz va recórrer Europa, des de Burjassot en plena Guerra Civil espanyola fins a la Viena posterior a la Segona Guerra Mundial, allargant la seva mà a qui més ho necessitava: nens i dones. La biografia d’Elisabeth Eidenbenz ens retorna l’esperança en la humanitat. Als seus 94 anys, Elisabeth Eidenbenz viu en una residència de Zuric i agraeix profundament els gestos i homenatges que ha rebut recentment per part dels governs francès, espanyol, israelià i català, i també de la població civil.
L’AUTORA
 Assumpta Montellà (Mataró, 1958) és historiadora. El seu primer llibre, La Maternitatd’Elna (Ara Llibres, 2005), ha aconseguit un èxit rotund de crítica i públic; ha estat traduït al castellà i al xinès, s’ha adaptat al teatre, a la televisió i properament al cinema, i ha esdevingut un fenomen social. Fins i tot hi ha desenes de nenes que duen el nom d’Elna en honor de l’emotiva història de la Maternitat. El setè camió (2007), el seu segon llibre, traduït també al francès, ha estat un altre èxit de vendes, igual que Contrabandistes de la llibertat(2009). També és autora del volum il·lustrat La Maternitat d’Elna en imatges, amb les fotografies de l’àlbum personal d’Elisabeth Eidenbenz.
PRESENTACIO A IGUALADA
Aquesta novetat editorial publicada per Ara LLibres, amb un total de 176 pàgines, serà presentada a Igualada aquest dijous 3 de març,  a partir de les 19h. a la Biblioteca Central  ubicada a la Plaça de Cal Font. L’acte és organitzat per la Llibreria LLegim…? del carrer Capità Galí, 4, de la capital de l’Anoia.
Font: Ara llibres / Llibreria Llegim…? 
Complement: entrevista a l’escriptora Assumpta Montellà – RTV CARDEDEU – (Youtube)
Article 385 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova