La nostra prestatgeria virtual radiofònica i blocaire del VLLG? incorpora dues novetats editorials de dos autors anoiencs, que a més, van acompanyades de les seves respectives presentacions en properes dates. En primer lloc, la igualadina Piedad Martos, invident i membre de l’ONCE, ha publicat un recull de contes per a nens sota el títol de “Entre magia y fantasía”, i amb el subtítol de “Cuentos escritos con otros ojos”. La segona proposta literària és tracte de “Per la comarca d’Anoia” de Gener Aymamí, un llibre que vol ser una eina per descobrir paratges magnífics de la comarca de l’Anoia.
ENTRE MAGIA Y FANTASIA de Piedad Martos
A les seves pàgines hi ha presents fins a 9 relats, històries destinades a un públic infantil, però la rellevància del cas és que la seva autora va perdre la vista de molt jove i va passar molts anys sense poder llegir ni escriure. Però tot va fer un gir molt positiu a partir del moment que Piedad Martos va aprendre el mètode Braille, que li va permetre poder exercir la lectura i l’escriptura. Nascuda a Baza (Granada), va arribar a Igualada a curta edat amb una ceguesa provocada per l’explosió d’un projectil de la guerra civil que en principi li va provocar una ceguesa parcial que posteriorment va ser total. El llibre serà presentat oficialment en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca Central d’Igualada (Plaça de Cal Font), dintre dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el proper dimecres 9 de març de 2011. 
PER LA COMARCA D’ANOIA de Gener Aymamí i Domingo
Aquest autor considera que la comarca de l’Anoia conserva una ruralia força atractiva on hi són presents conreus, boscos, rierols, tot això esquitxat de masies, pairalies, pobles i llogarets, castells, capelles i esglesioles que tot plegat dona al paisatge una fesomia canviat i enriquidora. A l’Anoia hi ha moltes coses que mereixen la consideració del visitant, per la qual cosa l’objectiu d’aquest llibre és de donar una eina que ens ajudi a descobrir, a conèixer i a gaudir dels magnífics paratges que ens envolten. 
Gener Aymamí i Domingo va néixer a Reus el 1951. Tot i que ha viscut durant molts anys a l’Hospitalet de Llobrebat, en l’actualitat resideix a Igualada. És diplomat en Arqueologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i membre de la UEC de Bagà, de la Colla Excursionista de Vilanova del Camí i de l’Institut d’Estudis Penedesencs. Durant 24 anys ha estat responsable de la revista “Excursionisme”, així com, president de la Unió Excursionista de Catalunya. Actualment és vicepresident de la Federació Catalana d’Espeleologia. De de ben jove ha fet sortides a la muntanya i itineraris excursionistes per serralades arreu de la península ibèriaca i del Pirineus. També és un gran aficionat a viatjar. És especialista en molinologia i trogloditisme, i és autor de diversos llibres. Inclòs aquesta novetat editorial, publicada per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, dins de la seva col.lecció Cavall Bernat. 
El divendres dia 11 de març, a partir de les 19 hores, tindrà lloc la presentació d’aquest llibre de Gener Aymamí, a la Biblioteca Central d’Igualada. A l’acte intervindrà, a part de l’autor, la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Igualada i també escriptora, Maria Enrich.
Bloc personal de Piedad Martos Llorente
Article 387 – J. M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova