PREMSA LITERÀRIA
La revista mensual de relats de ficció, “La lluna en un cove”, que és publica des d’Ontinyent al País Valencià amb difusió arreu dels Països Catalans, publica en la seva nova edició 26 corresponent al mes de març, dos relats de dos autors anoiencs. Es tracte del Capelladí Joan Pinyol amb el relat titulat “En el fons”, i Rosa de Cyan amb “Les termes de Budapest”.
“En el fons”, de Joan Pinyol, és una fosca i angoixant història, que parteix d’un accident, on es veuen involucrades diverses persones, i un animal: un gos. Partint d’una situació límit, la història és narrada amb continues alternances entre el temps present i el passat: dues narracions que acaben confluint al final. De rerefons, hi ha una denúncia contra el maltracte als animals, i una defensa de la vida en un sentit ampli.

Pel que fa el relat de l’igualadina, Rosa de Cyan, titulat “Les termes de Budapest”, planteja una excel.lent mostra de la literatura eròtica, tal com aquesta és entesa des del punt de vista femení. La mateixa autora ens resumeix amb unes línies la seva narració: “Una dona amb vint anys de matrimoni tediós a les espatlles, que l’havia tornat insignificant i grisa, de sobte es descobreix jove, bonica i amb una força interior esbojarrada que l’empeny a la recerca d’un amor incendiari quan ja no esperava gran cosa. I és que quan s’és presa de la rauxa, res no et detura, no valen excuses ni justificacions, els impediments semblen no existir i el sentiment de culpa desapareix… És clar que els propòsits són una cosa i la vida sovint una altra ben diferent, perquè hi ha coses que només surten bé quan no es planifiquen, quan, senzillament, hom les troba”.

CONCURS LITERARI
En el marc del concurs de microrelats “ARC a la ràdio” que organitza l’Associació de Relataires en Català, i amb els microcontes titulats “Qui dia pansa, joventut empeny” i ” A misses dites”, l’escriptor capelladí Joan Pinyol, ha estat seleccionat en els mesos de gener i febrer pel jurat que en tria cinc cada mes, segons el lema respectiu. Enguany el concurs es dedica al mon dels secrets, de manera que el mes de gener els textos que s’havien de presentar -d’una llargada màxima de 2000 caràcters-, havien de parlar del secret de l’eterna juventut i al febrer era el torn del secret de confessió. Amb els dos microcontes seleccionats per un jurat format de la Comissió  Concursos de l’ARC i d’un equip de relataires voluntaris, Pinyol opta ara al primer premi del concurs que es donarà a conèixer al setembre. 
Pàgina web: Joan Pinyol Rosa de Cyan
Article 388 – J. M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova