VERBÀLIA 2.0 de Màrius Serra
Novetat editorial molt esperada, principalment pels seguidors incondicionals d’en Serra, habitual col.laborador de diversos mitjans de comunicació amb totes les seves combinacions verbals, de lletres i jocs de taula.  D’aquesta manera, l’escriptor i periodista celebra els 10 anys de la publicació del seu llibre de paraules “Verbàlia”. Amb aquesta nova edició, publicada per l’Editorial Empúries, actualitza continguts. La novetat que presenta aquest nou volum, és la influència que ha tingut internet en els jocs d’artificis literaris. 
A “Verbàlia 2.0” trobareu mig centenar d’artificis verbals ben definits, historiats i exemplificadors: des d’un logogrif o u anagrama, un calembour o un lipograma, fina a un palíndrom, una paranomàsia o un contrapet. 
L’AUTOR PROPOSA: L’ENIGMA VERBÀLIA 2.0

Fa deu anys, el primer Verbàlia ja contenia un enigma a la coberta: un vers ocult d’Ausiàs Marc. Ara hi torno, però aquest és l’enigma més difícil que he fet mai. El trobaràs al dors de la coberta de Verbàlia 2.0.
Com que vivim temps de crisi, l’enigma consta de 20 bitllets acolorits i unes pistes molt concretes. Aquesta vegada la solució són tres versos i tres són, també, els mesos que tens per descobrir-los. Has d’escriure la solució a la butlleta que figura a l’última pàgina del llibre, retallar-la i enviar-la a l’editorial per correu postal. Ha de ser la butlleta original.
A primers de març de 2011 sortejarem, davant de notari, el premi entre les butlletes que continguin la solució encertada. L’any 2000 Joaquim Maria Puyal va presentar Verbàlia. Una dècada més tard, el mestre Puyal revelarà la solució de l’enigma de Verbàlia 2.0 en un acte públic i entrevistarà el guanyador. El premi és extraordinari: 10 anys de lectura oferts pel Grup 62 en les condicions que figuren a les bases jurídiques d’aquest concurs.
El repte és colossal. L’enigma més difícil t’espera. El resoldràs?
Màrius Serra
Font: Editorial Empúries  / Pàgina personal: Màrius Serra
Article 390 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova