PREMI LITERARI
La novel.la de l’escriptor Jordi Puntí, “Maletes perdudes”, ha estat la guanyadora del Premi Lletra d’Or 2011. El veredicte del jurat d’aquest premi que s’entrega anualment des del 1956, afirma que l’obra premiada està escrita amb “professionalitat d’un autor que es documenta, valora i sospesa cada paraula, fins a provocar emocions i reflexions en el lector”. El fet curiós d’aquest Premi Lletra d’Or, es que el guanyador rep com a premi una peça de joieria. Es tracte d’una lletra Phi d’0r, símbol clàssic de l’equilibri, creada pel joier Manel Capdevila. Justament aquest obra de l’escriptor nascut a Manlleu, va ser una de les novel.les més venudes del passat Sant Jordi 2010, en l’apartat de llibre de ficció en català.
“MALETES PERDUDES”  de Jordi Puntí

Han passat dues dècades d’ençà que van veure el seu pare per últim cop, però decideixen buscar-lo per resoldre els seus dubtes existencials: ¿per què va abandonar-los?, ¿per què porten tots quatre el mateix nom? Així, els quatre germans refan la vida del seu pare pas a pas: la infantesa en un orfenat, l’estada en una pensió i, sobretot, la seva feina com a transportista de mobles per Europa al costat de dos companys de fatigues inoblidables, en Bundó i en Petroli. Maletes perdudes narra els destins creuats d’aquesta família impossible, i només la intervenció dels quatre fills donarà sentit a tota la galeria de personatges que desfilen per aquesta novel·la: vides descosides i abonyegades com aquelles maletes que es perden pel camí.
Escrita amb l’estil net i ric que ja coneixem de les narracions d’Animals tristos, la primera novel·la de Jordi Puntí és divertida, optimista, àgil i plena d’aventures que atrapen el lector des de la primera pàgina.
Pel que fa el seu autor, Jordi Puntí nascut a Manlleu el 1967, ha publicat fins el moment tres llibres de narracions: Pell d’armadillo (1998), que va merèixer el premi de la Crítica ‘Serra d’Or’, Animals tristos (2002) i Set dies al vaixell de l’amor (2005), amb dibuixos de Mariscal. El director de cinema Ventura Pons va adaptar tres de les seves narracions a la pel·lícula Animals ferits. Els seus llibres s’han traduït al castellà, francès, italià, alemany i croat. Col·labora al diari El Periódico, la revista L’Avenç i Ràdio Barcelona. Amb el projecte per a la novel·la Maletes perdudes, l’any 2003 va guanyar la beca de creació literària Octavi Pellissa. 
Font: 3cat24.cat
Articles relacionats: bloc VLLG?
Article 395 – J. M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova