SETMANA TOLKIEN
Ja està en marxa el rodatge d”El Hòbbit” a Nova Zelanda, argument creat per l’univers de l’escriptor J.R.R. Tolkien, amb la que serà la primera de les dues pel.lícules dirigides per Peter Jackson i que arribarà als cinemes durant el 2012. Aquest fet coincideix amb el club de lectura que celebrarà aquest divendres dia 25, la Biblioteca de Vilanova del Camí i la marató que el dissabte presenta el programa de Ràdio Nova. “+QCine”, amb la projecció durant tota la jornada de les tres pel.lícules d”Els senyor dels Anells”, que anirà acompanyada per tot un seguit d’activitats que es celebraran al centre cultural de Can Papasseit de Vilanova del Camí.
CINEMA
Després dels nombrosos problemes que han perseguit la producció des que es va posar en marxa fa mesos, el rodatge del nou projecte del director Peter Jackson sobre el relat creat per Tolkien, avui dilluns 21 de març, ha començat a Nova Zelandael rodatge de la primera de les dues parts d”El Hòbbit”. Martin Freeman serà el protagonista i interpretarà el hòbbit Bilbo Baggins, mentre que la majoria del  repartiment de la trilogia d”El senyor dels anells” repetirà els personatges dels tres primers films. 
CLUB DE LECTURA
D’altra banda, aquesta setmana és celebra la Setmana Tolkien, organitzada pel programa de Ràdio Nova “+QCine”, dirigit i presentat per Javier Pérez-Vico amb la col.laboració de la Biblioteca Vilanovina. Durant aquesta setmana, l’espai cultural de Can Papasseit exposarà tot els fons bibliogràfic que té de l’autor. Divendres dia 25 està programa un club de lectura a l’entorn de la lectura del llibre d”El Hòbbit”, amb doble sessió: la primera a 2/4 de quatre i la segona a 2/4 de vuit del vespre.
MARATÓ
I és tancarà aquesta Setmana Tolkien amb una marató de cinema, amb la projecció de les tres pel.licules d”El senyor dels anells”, que anirà acompanyada per un seguit d’activitats entorn a l’univers del creador d’aquesta trilogia. Activitats que compten amb el suport i assessorament de la Sociedad Tolkien de Barcelona (Smial de Lòrien). Per a més informació un oferim l’enllaç amb el bloc del programa “+QCine”

Font: Serveis informatius de Ràdio Nova-Vilanova del camí
Programa “+QCine”: bloc informatiu
Article 398 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova