CINEMA I LITERATURA
Una de les últimes icones del Star-system més efervescent i glamurós del Hollywood de la dècada dels 50 i 60, Elisabeth Taylor, ha apagat la seva darrera llum. Aquest passat dimarts dia 22 de març de 2011, ha mort a l’edat de 79 anys, l’actriu d’origen anglès. Taylor que va ser capaç de sobreviure als judicis de valor d’una època de caire purità que va desterrar Ingrid Bergman per adúltera, va fer la seva i va tirar sempre endavant la seva carrera i els polèmics afers sentimentals, amb més de vuit matrimonis, entre els que destaquen els que va celebrar amb Eddie Fisher o Richard Burton. Ja de ben petita, gràcies a la seva mare, una molt joveneta Elisabeth Taylor va  trepitjar els estudis cinematogràfics, i a partir de les hores no va tenir cap altre objectiu que formar part del setè art, i no hi ha cap mena de dubte que ho va aconseguir. Va treballar amb els millors de l’època: actors, productors, directors, i va ser la icona inseparable de grans estudis, el més destacat: la Metro. 

COMO SER UNA ESTRELLA DE CINE: ELISABETH TAYLOR EN HOLLYWOOD” de William J. Mann
Una de les darreres biografies que han aparegut en el mercat literari, és aquest que us presentem, editat per Babel Books Siglo XXI. El seu autor William J. Man, revela moltes anècdotes de la vida de l’artista fins ara poc conegudes. No cobreix cada any de la vida de l’actriu, ni cada pel.lícula, ni totes i cadascuna de les vicissituds dels seus múltiples romanços. Ja hi ha molts llibres que recullen aquests aspectes. Per contra, l’autor d’aquesta novetat editorial, s’interroga en aquest llibre sobres alguns episodis de la seva vida i la trajectòria d’Elisabeth Taylor que encara no s’havien investigat en profunditat i que remeten a aspectes pràctics de la fama de l’actriu i la alquímia que li va assegurar una popularitat imperible.
Us oferim la possibilitat de llegir en aquest article, que alhora és un homenatge a la figura d’Elisabeth Taylor, la crònica de la escriptora i periodísta Maruja Torres, ha publicat a l’edició digital d’El País, corresponent al dijous 24 de març de 2011, titulat “Superviviente de todo…y de sí misma”.
Article 401 – J. M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova