WIKILEAKS PER DINS de Daniel Domscheit-Berg
L’autor d’aquesta novetat editorial va ser durant dos anys el portaveu de Wikileaks, quan sota la batuta de Julian Assange van posar en marxa una organització revolucionària. Els dos joves compartien la passió per una feina que aviat va alarmar els governs i les empreses més poderoses del món. Per aixó el Pentàgon va dedicar un equip de 120 persones a investigar el perill de la seva influència. Aquesta crònica viva i personal és reveladora d’una aventura excepcional explicada de primera mà. Però és també el relat molt punyent d’una història d’amistat -la de Julian Assange i Daniel Domcheit-Berg- plena de complicitat que va acabar amb un desencís profund i una dimissió, la del propi autor d’aquest relat, que ja ha despertat l’interès del món del cinema per convertir-se en pel.lícula en ser adquirits els drets cinematogràfics per ni més ni menys que Steven Spielberg.
L’AUTOR
Nascut l’any 1978, va ser portaveu de Wikileaks, sota el pseudònim Daniel Schmitt. Abans de dedicar-se en cos i ànima a aquesta organització, treballava com a informàtic especialitzat en seguretat de les TI en una gran multinacional i era una persona compromesa amb la transparència i la llibertat d’informació a la xarxa. Desprès de deixar Wikileaks, va fundar amb altres companys que també van plegar amb ell, el projecte OpenLeaks. Actualment resideix a Berlín junt amb la seva família. 

PODCAST
Aquest article us ofereix la possibilitat d’escoltar el podcast de l’entrevista que el programa El matí de Catalunya Ràdio, presentat i dirigit per Manuel Fuentes, va realitzar a Daniel Domcheit-Berg, autor d’aquest llibre. L’entrevista és va emetre el passat 6 d’abril de 2011.

Ir a descargar

El llibre, editat per La Campana, ha estat traduït per Jordi Jové i disposa d’un total de 312 pàgines. 
Podcast: “Els matí de Catalunya Ràdio” 
Article 408 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova