ACTUALITAT
La literatura ha estat, i és, el far salvador de moltes de les meves tempestes”. “Sant Joan va dir que el que no estima està mort, i jo m’atreveixo a dir que el que no inventa, no viu”. “Si topen amb una història o alguna de les criatures que poblen els meus llibres, creguin’s-ho, perquè me les he inventat”
Aquestes frases i moltes més van formar part del discurs que l’escriptora barcelonina, Ana Maria Matute, va pronunciar aquest passat dimecres 27 d’abril, en el seu discurs desprès de rebre el Premi Cervantes 2010 de les mans del Rei Joan Carles. Matute és la tercera dona que ha guanyat aquest guardó des que es va inaugurar, ara fa 36 anys. 
PODCAST – DISCURS
Us oferim la possibilitat d’escoltar el discurs d’Ana Maria Matute en el podcast adjunt en aquest article, que pertany a l’enregistrament realitzat pel canal de “tot notícies” de Radio Nacional-Radio 5 (RNE).

Ir a descargar
Article relacionat: Vols llegir? – nº 319 
Article 423 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova