NOVEL.LA HISTÒRICA

Thomas Cromwell, va ser el secretari del rei. Thomas More, el canceller. Caterina d’Aragó, era l’esposa del rei. Ana Bolena, també ho va ser, i a més, reina. Enric VIII, era al capdamunt de l’Estat britànic, el Rei. Aquests personatges son la base argumental de l’obra que ara publica en el nostre pais, Destino. “En la corte del lobo”, va ser l’obra guanyadora de Premi Booker 2009, i la seva autora és l’escriptora anglesa Hilary Mantel. Una obra voluminosa de 752 pàgines, ambientada en la cort d’Enric VIII, centrada en la figura del seu -poderosíssim- conseller Thomas Cromwell.  
Anglaterra, el 1520, és a un pas del desastre. El rei Enric VIII no aconsegueix engendrar a un hereu baró i vol divorciar-se de la seva dona, Caterina d’Aragó, per casar-se amb Anna Bolena, però el Cardenal Wolsey, el seu principal assessor, no obté més que negatives del papa. En aquest clima de desconfiança i necessitat arriba a la cort Thomas Cromwell, al principi com a segon de Wolsey i més tard com el successor. Cromwell és un home amb una trajectòria original: fill d’un ferrer que el tractava amb gran brutalitat, arriba a ser un geni polític, suborn, encantador i fanfarró, i amb una delicada i mortífera habilitat per manipular els fets i les persones. Implacable en la consecució del seus propis interessos, és tant exigent amb els altres com ho és amb si mateix. El seu programa de reformes ha d’obrir-se camí entre una parlament que només vetlla pels interessos dels seus membres i un rei que fluctua entre les passions romàntiques i les pulsions assassines.

TELEVISIÓ

Us recomanem la visió de la sèrie Los Tudor, basada en el regnat del rei Enric VIII, produïda pel canal HBO. Coproducció anglo-canadenca, que és va estrenar l’any 2007. S’han realitzat fins el moment 4 temporades, un total de 38 capítols. Al nostre país va ser estrenada i emesa en la teva totalitat pel canal de pagament Canal +, i per TVE, es va difondre, per ara, les dues primeres temporades. 
Font: Editorial Destino
Complement: Los Tudos (HBO-Obertura segona temporada/Youtube)
Article 429 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova