NOVETATS EDITORIALS
Hi ha més vida, més enllà de Sant Jordi. Un cop passat tot el vendaval de la Diada, escriptors i editors segueixen el seu camí per posar al nostre abast més propostes per ser escollides i llegides. Aquest mes de maig  destaquen les reflexions de fons sobre temes significatius de la realitat actual, com ara el nou assaig del socioecòleg Ramon Folch, ‘La quimera de créixer‘, que suposa una nova aportació al pensament sostenibilista. O bé l’assaig periodístic de Xavier Montanyà, ‘L’or negre de la mort‘, sobre els abusos de moltes menes que es produeixen a la zona petroliera del sud de Nigèria. Trobem l’estudi històric ‘Salvem l’art!‘, sobre la protecció del patrimoni cultural català durant la Guerra Civil, de Francisco Gracia i Glòria Murilla. També es presenta un llibre pòstum de Joan Triadú, ‘Atentament‘, que aplega les crítiques literàries que va publicar els últims anys al suplement del diari avui. I en l’àmbit de la ficció, destaca la nova novel·la de Núria Perpinyà, ‘Els cal·lígrafs‘, que en to de comèdia retrata les ambivalències de les relacions personals i caricaturitza les interioritats de la vida acadèmica.
Article 431 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova