L’HIVERN RUS de Daphne Kalotay
L’editorial posa a les nostres mans el relat ambientat a Moscou i Boston. Dos punts molt allunyats, però que tenen una certa relació en aquest argument creat per l’escriptora debutant Daphne Kalotay. Llibre editat per La Campanya, aquesta ha estat la recomanació que ens ha fet Isabel Cases de la LLibreria Llegim…? d’Igualada (carrer Capità Galí, 4), en el programa de ràdio del “Vols llegir?”, en l’edició emesa el dilluns dia 9 de maig del 2011.
Un collaret que amaga un secret que ha marcat tres vides. Una vida d’amor, traïció i perdó. La Nina Revskaia, antiga gran estrella del ballet del Bolxoi, quan decideix subhastar la seva notable col.lecció de joies, creu amb aquest gest que abaixa definitivament el teló de la seva vida. Però en comptes d’això comencen a envair-la els records de la seva pàtria i els fets que 50 anys enrere van trencar-li el cor.
A Rússia va descobrir la màgia del teatre. A Rússia es va enamorar d’un poeta. A Rússia va patir la repressió estalinista. I va ser a Rússia on un descobriment terrible va donar peu a una greu traïció i a una enganyosa fuga que va dur a la Nina a fugir primer a Occident i finalment a Boston.

Font: Editorial La Campana
Article 432 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova