“Vols llegir? ha sortejat un exemplar d’aquesta novetat editorials, amb signatura personalitzada de l’autor pel guanyador/a del sorteig. En el sorteig celebrat durant l’emissió del darrer programa de ràdio de la sisena temporada, dilluns 27 de juny, ha resultat guanyadora Adela Ortega León de Vilanova del Camí. 


GUIA LITERÀRIA DE CATALUNYA de Ricard Vela
Què pensaven de Catalunya els grans viatgers? Abans que existissin els avions, Catalunya era el lloc de pas gairebé obligat per entrar a la Península Ibèrica. Van ser moltíssimes les persones, per tant, que van conèixer i estimar els Països Catalans, ja fos com una etapa en el seu camí o com a destí final del seu viatge. 
Ara podem disposar en un sol volum, de la visió que tots aquests visitants, il.lustres escriptors, van tenir de Catalunya. Ho podem llegir a la “Guia literària de Catalunya”, una antologia de textos d’alguns dels escriptors més importants que ha rebut el nostre país. Les obres que s’inclouen en aquest recull abracen tres segles, des de començaments del segle XVII fins a l’inici de la Guerra Civil espanyola.
Entre els autors que trobem en aquesta obra, hi ha:  Miguel de Cervantes, Voltaire, Giacomo Casanova, Stendhal, Hans Christina Andersen, Edmondo d’Amicis, Isaac Pavlovski, Ruben Darío o Lev Trotski.
Aquesta novetat editorial sortirà a la venda el proper dilluns dia 16 maig, amb un total de 272 pàgines. Publica Àtic dels llibres.
L’AUTOR
Ricard Vela, nascut a l’Hospitalet de Llobregat l’any 1966,  és el responsable de l’edició i pròleg d’aquesta “Guia literària de Catalunya”. Editor des de fa 22 anys. Actualment dirigeix, a l’editorial Paidós, la col.lecció Orientalia, de filosofia i religions orientals. És traductor i va ser durant anys el responsable del club del llibre en català del Cercle de Lectors. També és instructor i practicant de tai ji quan des de fa 17 anys. 
ÀTIC DELS LLIBRES
Jove editorial que va néixer l’any 2010, ubicada a la ciutat de Barcelona. El seu objectiu ha estat la de recuperar aquelles obres de la literatura universal i clàssics contemporanis que romanen inèdits en castellà, o que han estat injustament condemnats a l’oblit.
Amb la publicació de l’obra que us presentem en aquest article, suposa l’estrena en l’edició en català d’Àtic dels llibres
ENTREVISTA AL VLLG?
Ricard Vela va ser entrevistat en el programa de ràdio del Vols llegir?, dilluns dia 16  de maig. En aquest article us oferim la possibilitat d’escoltar-la.

Article 433 – J.M. Solé – “Vols llegir? – Ràdio Nova