LA MÁSCARA DEL MONO de Dorothy Porter
És publica en el nostre país, aquesta novel.la del gènere negre, obra de l’escriptora Dorothy Porter (1954-2008). Autora australiana que va ser internacionalment coneguda per la publicació d’aquest relat que va veure la llum per primer cop l’any 2000, i que desprès va ser traslladada a la gran pantalla. Dorothy Porter va morir a finals de l’any 2008 a causa d’un càncer de mama. El conjunt de la seva obra es composa d’un total de sis col.leccions de poesia, dues novel.les per a joves i cinc en vers. 
“La máscara del mono”, és una experiència única. Una barreja de novel.la negra i poesia, on l’art més elevat es troba amb la baixa vida i la poesia s’enfronta als profans als carrers d’una ciutat moderna i aspra. L’argument està protagonitzat per una jove estudiant de literatura anglesa, que escriu poemes amb un poderós contingut sexual, sense desvetllar mai la identitat de qui provoca aquestes sensacions. Un dia desapareix i llavors la seva família contacta amb una detectiu privada, que immediatament, inicia una relació lèsbica amb la professora de literatura de la desapareguda, a més es veu embolicada en el tancat món d’intel.lectuals i escriptors de Sydney, comprovant que la vida de l’estudiant desapareguda tanca molts perills i secrets.
Aquesta novel.la pertany al catàleg de novetats de l’editorial La otra orilla, segell editorial de ficció literària ubicat a Barcelona, i que forma part del Grup Norma. D’altra banda, La otra orilla, convoca anualment un Premi de Novel.la en llengua castellana, que es falla amb els vots d’un jurat compost per prestigiosos escriptors de l’àmbit de la narrativa de tots els països amb llengua comuna. 

Font: editorial La otra orilla – Grup Norma
Article 437 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova