Presentació a Igualada, dijous 16 de juny a partir de les 20h. a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí (c/ Sant Pau, 9). Organitza Llibreria Aqualata. 


SENSE ESPANYA de Modest Guinjoan i Xavier Cuadras
Amb el subtítol “Balanç econòmic de la independència”, aquest llibre és un estudi dels efectes econòmics d’una possible ruptura entre Catalunya i Espanya. L’igualadí Xavier Cuadras junt amb Modest Guinjoan són els coautors d’aquest exemplar que ja és a la venda. El pròleg és obra d’Antoni Serra Ramoneda, economista català. Llibre publicat per l’Editorial Pòrtic del Grup 62. 
La qüestió de la independència de Catalunya es troba a primera línia del debat polític popular. La sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut aprovat en referèndum s’ha interpretat de manera gairebé unànime com el tancament d’una època. Per primer cop es planteja seriosament la decisió de separar-se d’Espanya, un projecte de dimensions colossals que obre molts interrogants. D’una banda, s’aconseguiria l’eliminació del dèficit fiscal, però de l’altra, la possibilitat d’un boicot comercial espanyol sobre les empreses catalanes genera inquietud entre els empresaris i treballadors catalans. 
Modest Guinjoan i Xavier Cuadras consideren que si aquest rebuig a les empreses catalanes es produís, el nivell de boicot provocaria, una disminució de les exportacions i de l’activitat econòmica de Catalunya. No obstant, asseguren en aquest estudi, que aquest rebuig seria menor que el balanç del dèficit fiscal. 
ELS AUTORS
Modest Guinjoan (Riudoms, Baix Camp 1954), és Doctor en economia per UAB. Especialista en direcció de projectes, estudis econòmics, comerç, estudis de mercat i empresa familiar. També com a professor associat al Departament d’Economia i Empresa a la Universitat Pompeu Fabra. Autor de diversos llibres sobre economia, i articulista de diversos mitjans escrits. Pel que fa en Xavier Cuadras, nascut a Igualada, és professor d’economia i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional de UPF. També és dedica a la docència i recerca sobre diversos temes en l’àmbit de l’economia. 
Article 441 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova