100 PREGUNTES DE FÍSICA de Jordi Mazón Bueso
La curiositat crida a la nostra porta i s’instal.la en forma de llibre. No us heu preguntat mai per què volen els avions de paper, i per què volen els de debó? Qüestionar-se el perquè de les coses que passen al nostre voltant, de les més comunes i senzilles a les més rebuscades i complexes, és un fet propi de l’espècia humana. 
Bona part de les preguntes que es plantegen en aquest llibre, editat per Cossetània Edicions, han estat formulades per alumnes d’ESO, de Batxillerat i universitaris. Les respostes estan pensades perquè les pugui comprendre aquest ampli ventall d’edats i coneixements. El llibre recull també altres preguntes que tenen la intenció de desmentir falses veritats i mites erronis. Preguntar és l’única manera que tenim els humans d’adquirir coneixement, d’entendre el món que ens envolta i de lluitar contra supersticions, dogmes de fe, autoritarismes i formes de pensament únic. 
La primera edició d’aquest “100 preguntes de física” s’ha esgotat en dos mesos i ja és a la venda la segona. El seu autor és Jordi Mazón Bueso, llicenciat en física per la Universitat de Barcelona. Durant 10 anys ha compaginat la docència de la física amb l’ensenyament secundari i universitari. Actualment és professor i investigador al Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya. És autor d’una desena de llibres de divulgació, entre els quals destaquen “100 qüestions per entendre l’atmofera” (2008) i “Conèixer els núvols” (2009).
Us oferim un avançament de llibre, editat per Cossetània Edicions, en format pdf, tot clicant aquí mateix.
Article 444 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova