5 usuaris de la Biblioteca de Vilanova del Camí participaran en el Segon Club de Lectura que organitza el programa literari de Ràdio Nova, “Vols llegir?”, juntament amb la biblioteca vilanovina. L’espai radiofònic va convocar el passat mes de abril als seus oients i seguidors de la seva pàgina a internet, a més dels usuaris de la biblioteca, la lectura d’un llibre per debatre i comentar el seu contingut entre els participants de l’activitat. La mateixa mecànica que habitualment fan les biblioteques catalanes. Arrel de l’èxit de la primera edició on es va proposar la lectura i posterior comentari i debat a la ràdio, del llibre de l’autor igualadí, Pep Elias, titulat: “Olor de gas”, el programa va decidir organitzar un segon lliurament, en aquest cas proposant la mateixa mecànica, amb el llibre de la igualadina, Susanna Carpi: “Història d’una formiga”, publicat per La Patumaire Edicions. 

L’experiència personal viscuda per aquesta autora novell, que debuta amb aquest conte, emmalaltint de manera severa i molt invalidant de fibromiàlgia, fatiga crònica i depressió, ha servit per donar forma i volum en aquesta història protagonitzada per una formiga, la Martina,  que està afectada per aquestes malalties. L’argument gira al voltant de la metàfora d’un niu de formigues, una comunitat canviat on cada vegada resulta més difícil moure’s i trobar lloc, amb una pèrdua de valors que acaba plasmant-se en corrupció, interessos, incomprensió, crisis del sistema i malalties. Aquest segon Club de Lectura, s’emetrà en directe, aquest proper dilluns 6 de juny a partir de les vuit del vespre, per Ràdio Nova, en el 107.7 de la fm. També per internet, via on-line, des de la seva pàgina web: radionova.cat. I posteriorment en format podcast, per escoltar o descarregar directament des del bloc del programa: volsllegir.blogspot.com

Article 446 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova