OBITUARI
Aquest dimarts 7 de juny, el Ministeri de Cultura ha fet pública la mor de l’escriptor, polític i cineasta, Jorge Semprún, a l’edat de 87 anys, per causes naturals al seu domicili de París. La seva obra va estar marcada per la seva estada al camp de concentració de Buchewald durant la Segona Guerra Mundial. La seva obra literària, tant de ficció com obres autobiogràfiques sempre havien estat escrites en francès, i només utilitzant el castellà per alguns de les seves obres biogràfiques. Pel que fa la seva vesant de cineasta, va desenvolupar una àmplia carrera com a guionista cinematogràfic, sent autor de guions del cinema francès com “Z” de Costa-Gravas i “Stavisky” d’Alain Resnaïs, sent nominat en dues ocasions al Premi Oscar al millor guió. 
També va realitzar una intensa activitat política, un cop alliberat del camp del concentració, mantenint fins al final del seus dies, la seva residència a París. Durant diversos períodes va militar al Partit Comunista Francés, formant part del comitè central i executiu del partit. L’any 1964 va ser expulsat per divergències pel que fa a la línia oficial. A partir d’aquell moment la seva activitat es va centrar en la literatura. No tornaria de nou a ser present dins de la política, fins que el 1988, va ser anomenat pel govern que aleshores presidia Felipe González,  Ministre de Cultura, càrrec que va mantenir fins el 1991. Inicialment el seu nomenament va ser molt criticat ja que al residir de manera fixa a París, desconeixia totalment el panorama cultural i polític del país que anava a ser ministre. El seu càrrec va ser  succeït posteriorment per Jordi Solé Tura. 
Article 448 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova