ACTUALITAT
J. K. Rowling, creadora de la saga d’aventures del mag Harry Potter, ha explicat aquest dijous dia 23 de juny i des del Youtube i nova pàgina web (pottermore.com), que les set novel·les publicades fins ara amb les peripècies de l’alumne de Hogwarts es convertiran en e-books que començaran a vendre’s a l’octubre a la web creada per aquesta distribució digital. L’autora ha preparat nou material per a la web interactiva, que promet capbussar els usuaris en el món dels mags, combinant els elements dels jocs d’ordinador, de les xarxes socials i de les botigues en línia. En total, seran 18.000 paraules noves i no n’hi haurà més, ja que l’autora ha confirmat que no hi haurà vuitè títol. La pàgina web s’activarà el 31 de juliol per al primer milió d’usuaris registrats. A l’octubre ja estarà disponible per a tothom en diversos idiomes.
Les set novel·les de Harry Potter han venut més de 450 milions de còpies i han convertit Rowling en una de les dones més riques del planeta. L’últim títolHarry Potter i les relíquies de la Mort es va publicar el 2007. Ara, l’autora diu que el nou projecte l’ajudarà a tornar a connectar amb un personatge i un univers que s’estima molt. “És com si fos el meu antic xicot”, confessa Rowling, que admet que mai ha plorat per un home com quan va posar el punt i final de la setena història. La propera pel·lícula sobre el jove mag s’estrenarà el 7 de juliol.
El bloc del “Vols llegir?” ha seguit el compte enrere molt original, dins del Youtube. A la una del migdia, hora prevista de finalització d’aquest compte enrere, s’esperava l’anunci que tenia previst fer J.K. Rowling, amb un vídeo personalitzat i amb subtitulat en diversos idiomes, on explica a tots els seguidors del famós personatge creat per la seva imaginació, la posada en marxa d’aquesta web. Aquest vídeo també el podeu veure, subtitulat en castellà en el nostre Canal Youtube “Vols llegir?”

Pàgina Web: Pottermore.com
Article 459 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova