PARTICIPACIÓ LITERÀRIA

Coincidint amb el primer dia d’estiu, Ràdio Nova ha fet el lliurament de premis del Concurs de Contes a la Ràdio, que enguany ha arribat a la tretzena edició. Una cinquantena de contes han concorregut, aquest any, al certamen que novament ha destacat per la participació dels infants. Aquest any, com a novetat, l’emissora municipal vilanovina havia convocat el Premi especial Solstici d’Estiu pel fet d’haver triat una nova data per emmarcar aquest concurs, que habitualment es feia a l’hivern.
El lliurament de premis, conduït per la directora deRàdio Nova, Marissa Martínez, va començar amb un espectacle de contes a càrrec de la narradora oral Mónica Martínez. D’origen veneçolà, aquesta mestre de narradors va convidar al públic assistent a compartir tres entretingudes històries amb un clar missatge per afrontar la vida amb una conducta positiva; amb passió, optimisme i bon somriure.
Tot seguit, part del personal de Ràdio Nova i del Jurat del concurs, van fer el lliurament de premis de cada categoria.
Una parella de germans, Jan i Emma López Bocache van ser els guanyadors de les categories infantils. En Jan, alumne de primer de primària l’Escola Marta Mata, va recollir el primer premi de mans de Josep Maria Solé, director del programa literari Vols llegir?, pel conte guanyador La guerra del menjar. La seva germana Emma va guanyar en la categoria de 3r i 4t de primària amb el conte Els robots del món. En aquest cas, Dani Casanellas, membre del jurat en representació de la biblioteca vilanovina, va fer entrega del val de 50 euros de regal.
En la categoria de 5è i 6è de primària, la guanyadora va ser Violeta Forn Codina, alumna de cinquè de primària de l’Escola Marta Mata, pel conte Per un pessic al cul. El premi li va lliurar la locutora Esmeralda Morreres, conductora del programa Supernova 2.0 de Ràdio Nova.
En aquesta mateixa categoria el Jurat va decidir lliurar un premi ex aequo al conte Guillem bandoler. La periodista Mireia Rubio, membre del Jurat en representació de Ràdio Nova, va fer entrega del val a l’autora, Laura Tapiolas, qui en passades edicions ja s’ha proclamat guanyadora d’aquest concurs de contes.
En la categoria juvenil de 1r i 2on d’ESO, el guanyador va ser Aleix García Ramírez, alumne de 1r d’ESO de l’Institut Pla de les Moreres, per la narració Máquina de los pensamientos versus vacuna anti problemas.
Els 150 euros en efectiu de la categoria d’adults van ser per a la vilanovina Sílvia Canas Roca pel conte titulat Què fer quan es té tot el temps del món?
I per últim en la categoria especial Solstici d’Estiu el conte guanyador va ser el que porta el mateix títol que el Premi: Solstici d’Estiu, de la vilanovina Pilar Gumà Claramunt.
El Jurat d’aquest XIII Concurs de Contes a la Ràdio ha estat integrat també per l’escriptor igualadí Pep Elias, que es va excusar per no poder assistir al lliurament de premis.
Cal dir que a banda dels premis en vals de compra de material didàctic i lúdic, un altra manera de premiar als millors contistes del concurs serà donar a conèixer les seves obres a Internet i a la ràdio; el contes guanyadors es penjaran en el bloc del relats del programa Vols llegir?, (volsllegirrelats.wordpress.com) i també es dramatitzaran a la ràdio per emetre’ls el mes de setembre.
Article 458 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova