ACTUALITAT
Bellprat, un petit municipi ubicat a un extrem de la comarca de l’Anoia, coronat amb el Castell del Segle X que domina tot el terme i és des d’on es gaudeix d’una magnífica panoràmica sobre les comarques de l’Anoia, La Segarra i la Conca de Barberà, es convertira per quart any consecutiu en la Vila del Llibre. Serà a principis del mes d’octubre.
Feu-vos doncs, una reserva a la vostra agenda pel primer diumenge d’octubre, on el llibre serà el protagonista durant tota la jornada. A l’estil d’altres pobles d’Europa que barregen la ruralitat d’un municipi agrícola i ramader amb activitats i negocis culturals amb el món del llibre de vell com a reclam, Bellprat conserva el títol de ser la primer Vila del Llibre de Catalunya. Durant una jornada sencera, plaçes, carrers, cases i prop del centenar d’habitants s’aboquen a celebrar i compartir amb els visitants i expositors, la venda de llibres de vell i també de nous, i la celebració de diverses activitats culturals i festives al voltant del llibre.
AGENDA D’ACTIVITATS
Els organitzadors ja estan enllestint i força avançats, els actes que s’aplegaran a Bellprat durant la jornada de la Vila del Llibre.
L’activitat central tindrà lloc a la Plaça de la Vila amb el Mercat de Llibre de Vell, amb parades pròpies de la Vila del Llibre i la participació del Gremi de Llibreters de Vell amb carpes especialitzades. També és celebrarà la primera trobada de Col.leccionistes de Punts de Llibre, i presència d’escriptors que realitzaran signatures de llibres durant tot el dia.
Pel que fa el programa cultural, a l’Espai Central, el local social del Poble que disposa d’una sala d’actes, tindran lloc diverses xerrades-col.loqui amb la participació de diversos periodistes i escriptors.
En el moment de redactar aquest article, l’organització està treballant per tal de confirmar l’assistència i participació d’aquests convidats, per tal de realitzar aquestes activitats.
En aquesta Vila del Llibre, també es previst reservar un espai per als mes joves, amb la instal.lació d’una carpa amb bancs, on es faran sessions de contacontes. Exposicions a diverses cases del poble, amb mostres d’art, audiovisuals, objectes que envolten els llibres i dibuixos, complementaran aquesta jornada cultural, festiva i principalment literària.
Aquestes son les propostes que l’organització de la Vila del Llibre de Bellprat té previstes per aquest quart lliurament del seu particular “booktown” o vila del llibre.  A mida que és vagin confirman la presència d’escriptors convidats als diferents actes, així com els horaris i altres, el “Vols llegir?” us mantindrà puntualment  informats.
Article 460 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova