EL SECRET DE PICASSO de Francesc Miralles
En algun lloc de Catalunya s’amaga un quadre de Picasso que mai no ha vist ningú i que conté un secret sorprenent. El periodista Leo vidal, personatge creat per l’autor per aquesta novetat editorial, té el repte de localitzar-lo. Durant la seva joventut, Picasso, el pintor més genial del segle XX es va establir uns mesos a Horta de Sant Joan, un poblet del sud de Catalunya, on va viure unes misterioses aventures que el van marcar profundament. 
Molts anys després, el famós periodista Leo Vidal rep l’encàrrec d’un ric galerista de Sitges de localitzar un quadre desaparegut de Picasso que conté la clau de la seva creativitat. Molt citada a les biografies del pintor, aquesta valuosa obra ha generat tota mena d’especulacions. Rere la pista de l’enigmàtic quadre, Leo Vidal viatja de Barcelona a Sitges, a l’Illa de Buda, en ple Delta de l’Ebre, i a Hosta de Sant Joan, en una investigació apassionant que aviat es converteix en una carrera plena de trampes i perills.
L’objectiu d’aquesta narració és ben clara: atrapar-nos amb una lectura que barreja realitat amb ficció, i alhora també amb un bona dosi d’aventura i acció. “El secret de Picasso” és publicat per Edicions 62, dins de la col.lecció “Èxits” (no. 100), i disposa d’un total de 280 pàgines. Disposa de versió en castellà, editat per Umbriel.
L’AUTOR
Francesc Miralles, nascut a Barcelona l’any 1968, és llicenciat en filologia alemanya i periodista especialitzat en psicologia i espiritualitat. Després d’escriure dos estudis sobre Franz Kafka, l’any 2000, i Hermann Hesse, el 2001, obres adreçades al públic escolar, va decidir dedicar-se a la narrativa. El 2001, va publicar “Perdut a Bombai”, i l’any següent va guanyar el Premi Gran Angular de Literatura Juvenil amb “Un haiku per a l’Alícia”. Posteriorment ha publicat llibres de viatges, novel.les i nombroses obres de no ficció. La seva primera aportació al gènere històric va ser l’any 2007, amb la publicació del llibre titulat “El quart Reich”. 
Pàgina web personal: Francesc Miralles
Trailer-book: Presentació del propi autor -Edicions 62-
Article 468 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova