L’HOME DELS CERCLES BLAUS de Fred Vargas
Autora cotitzada de novel.les policíaques al país veí, França, ens ofereix una nova lectura amb un dels seus personatges més coneguts, l’inspector Adamsberg. Un home rude que ha estat traslladat a una comissaria de París després d’uns anys d’èxit resolent assassinats al sud de França. El primer cas al qual s’ha d’enfrontar és el d’uns cercles misteriosos dibuixats amb guix que apareixen a les voreres. El seu autor sempre hi deixa objectes anodins: una pota de colom, un mocador, quatre encenedors, una taronja…
Els parisencs segueixen la història per la premsa en una barreja de curiositat i expectació, que s’acabarà convertint en psicosi la nit que, al cercle, hi apareix un cadàver. Per què l’home dels cercles blaus? No ha fet res de dolent. Per què l’interessa? Perquè la cosa de dins del cercle creixerà. És inevitable. 
“L’home dels cercles blaus” és publicat per Amsterdam llibres, i disposa d’un total de 176 pàgines. La traducció és obra d’Anna Torcal i Salvador Company. 
Article 470 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova