ACTUALITAT
Què tenen en comú totes aquesta paraules que encapçalen aquest article? Tot té una explicació: “la jove igualadina Aina Xifré guanya el Premi Universitat de Vic de Recerca pel seu treball d’il.lustració d’un conte infantil inèdit del capelladí Joan Pinyol”. Com heu llegit, aquest és el verdader titular. Però l’espai que disposem pels nostres titulars son limitats. Sens dubte, el més important és que una jove estudiant, que enguany ha acabat el Batxillerat artístic, en l’únic centre a la comarca de l’Anoia on és desenvolupa aquesta especialitat, l’Institut Joan Mercader, ha obtingut el 1er Premi Universitat de Vic als millors treballs de recerca d’estudiants de Batxillerat. El nom de la protagonista: Aina Xifré.
El premi es va atorgar pel treball “En Ventilat i l’Espantall”, elaborat a partir de la il.lustració d’un conte infantil inèdit de l’escriptor capelladí, Joan Pinyol. El resultat del treball el forma un conjunt de vint-i-tres il.lustracions a tot color que s’integren perfectament amb el text i que treballen magistralment les múltiples perspectives visuals per apropar la història als lectors als quals s’adreça el conte. 
“En Ventilat i l’Espantall” explica una doble aventura protagonitzada per dos personatges, un ventilador i un espantaocells, que tenen en comú el seu desig d’escapar del seu propi destí i condició. 
Aina Xifré no és la primera vegada que resulta premiada. En el marc dels Premis Igualada de Recerca Jove-Escola d’Enginnyeria d’Igualada, que fa uns mesos van distingir els millors treballs de recerca de batxillerat i dels cicles formatius de grau superior, també va ser mereixedora d’una menció especial en l’àmbit social i humanístic. 
Article 474 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova