UMBERTO ECO ACTUALITZA “EL NOM DE LA ROSA”
L’escriptor italià ha decidit després de més de 30 anys de la publicació d'”El nom de la rosa”, actualitzar l’obra per adaptar-la als nous temps. Segon el seu autor, ha decidit prendre aquesta mesura per que creu la novel.la és massa complicada per als lectors actuals i perquè tingui una major difusió. Ambientada en el segle XIV, el seu relat ens explica la història de dos monjos que investiguen diversos assassinats ocorreguts en un monestir benedictí, que sembla estar relacionat amb un llibre prohibit. Famosa és, apart de l’obra literària, la versió feta per al cinema, protagonitzada per Sean Connery amb el paper de Guillem de Baskerville i Christian Slater com Also de Melk. 
PAULO COELHO PUBLICA NOVA NOVEL.LA: “ALEPH”
Aquest setembre de 2011 veurà la llum la nova novel.la de l’autor brasiler que en aquest cas es basa en la seva pròpia experiència personal per convidar al lector a fer un viatge revelador de gairebé deu mil quilòmetres al tren Transiberià, de Moscou a Vladivostok. Un viatge que Coelho va fer fa cinc anys i que ara ens presenta el resultat d’aquella experiència d’aquell viatge físic i també espiritual. Ho publicarà Proa en català i Planeta en castellà.
NOVETAT LLIBRE BUTXACA: “DIME QUIÉN SOY” de JULIA NAVARRO
L’autora d’èxits editorials com “La hermandad de la sábana blanca”, “La biblia de barro” i “La sangre de los inocentes”, Julia Navarro, publica a través de l’editorial DeBolsillo, en format econòmic, la novel.la “Dime quién soy”. Aquesta obra ha suposat un canvi de registre respecte a les anteriors novel.les d’aquesta autora. A les seves pàgines ens ofereix un recorregut de la història del segle XX europeu, des de la II República Espanyola fins a a la caiguda de mur de Berlín, passant per l’Alemany nazi de Hitler, la Rússia d’Stalin o l’Espanya de Franco. Una història que serveix a Júlia Navarro a denunciar tot tipus de totalitarisme. 
LLIBRES MÉS PRESTATS A LA BIBLIOTECA CENTRAL D’IGUALADA
“Venganza en Sevilla”, de Matilde Asensi, “Maletes perdudes”, de Jordi Puntí, i “La mano de Fátima”, d’Ildefonso Falcones, son les novel.les amb servei de préstec més demandades pels usuaris de la Biblioteca Central d’Igualada, durant el primer semestre de 2011. L’obra d’Asensei va sortir 16 vegades en préstec, mentre que l’obra de Puntí es va agafar 13 vegades, que empaten en nombre de préstecs de la novel.la d’Ildefonso Falcones, i també “Contra el vent del nord”, de Daniel Glattauer. 
Article 477 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova