El passat mes de juny de 2011, va tenir lloc a Barcelona el lliurament de la dotzena edició dels Premis Llibreter de Literatura catalana, concedits per Gremi de Llibreters. L’acte va tenir lloc a l’Ateneu Barcelonès. 

En aquest lliurament de “Els lectors que si estimen els llibres”, el nº 109, us presentem en un sol espai, els tres llibres guanyadors. Per remenar, triar, comprar i llegir. 

L’obra guanyadora a la categoria de Literatura Catalana va ser per la cinquena obra de l’escriptora i comunicadora, Blanca Busquests, “La nevada del cucut”. Pel que el guardó en la categoria Altres Literatures, va ser atorgat a David Vann, “Sukkwan Island”, i finalment, a la categoria d’Àlbum Il.lustrat, concedit a Peter Schössow, per la seva obra: “El meu primer cotxe era vermell”.
LA NEVADA DEL CUCUT de Blanca Busquets
Cinquena obra de la periodista barcelonina, que explica la història de dues dones unides, malgrat la distància generacional, per la seva afició a escriure però també per la seva valentia i desig de superació. 
A través d’elles coneixem diversos personatges secundaris i la duresa de la vida a principis del segle passat a la muntanya però també les dificultats de l’existència a la societat actual. Publica Rosa dels Vents en català i Plaza & Janés en castellà.


SUKKWAN ISLAND de David Vann
Escriptor nascut a l’illa Adak d’Alaska, el 1966, exerceix de professor de la Universitat de San Francisco. Es considerat una figura emergent de les lletres als Estats Units. Autor de divesos llibres, autobiogràfics i de relats, d’on destaca aquest títol en que explora i transforma en ficció literària el suïcidi del seu pare a través d’una història que succeeix a l’escenari de la fictícia illa d’Alaska del títol. 
La novel.la per a la qual va tardar dotze anys a trobar editor als Estats Units, li serveix per reflexionar sobre la decisió del seu pare de suïcidar-se després de separar-se i que l’autor declinés la invitació d’anar a viure amb ell a Alaska. Llibre publicat en català per Empúries, i en castellà per Ediciones Alfabia.
EL MEU PRIMER COTXE ERA VERMELL de Peter Schössow
Considerat un dels grans il.lustradors alemanys i autor de nombrosos llibres infantils tot i que també ha treballat en el món de la publicitat, la premsa i la televisió. 
Aquest obra guanyadora de l’Àlbum Il.lustrat del Premi Llibreters, explica les aventures de dos germans a qui el seu avi regala un antic cotxe de pedals que hauran d’arreglar abans d’utilitzar i estrenar-se amb el seu primer recorregut, que estarà ple d’obstacles i sorpreses. Ho publica Editorial Joventut. 
Article 480 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova