LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ ESTRENARÀ NOU FORMAT
“Ciutat de la lectura”. Amb aquesta denominació, la Setmana del Llibre en català posarà en marxa un nou disseny, en la seva nova edició del 9 al 18 de setembre de 2011 al Parc de la Ciutadella de la capital catalana, a la zona del Passeig dels Til.lers. Per la construcció de les diverses parades de la fira, l’organització ha optat per una construcció reutilitzable i innovadora feta sobre una base de paviment de palets de fusta d’uns 3000 m2, on s’assentaran 40 mòduls per un total de 25 expositors, a més del muntatge d’un envelat de l’APPEC de 200 m2. 
Pel que fa el seu contingut, aquesta Setmana del llibre, organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, preveu que el 60% de l’oferta serà dels fons editorials i el 40% de novetats. 
Grup 62 i La Magrana ja han confirmat la seva assistència, a més compartiran espai amb les Llibreries Casa del LLibre, Abacus, La Central i Laie, entre d’altres. Hi haurà activitats complementaries, com signatures de llibres, presentacions i  trobada de personatges de contes amb el públic present, principalment infantil. 

MORTADELO I FILEMÓN “EN DIGITAL”
Bona notícia pels molts seguidors de diverses generacions de les aventures de Mortadelo i Filemón, personatges creats per Francisco Ibáñez. 
El motiu és la decisió de l’editorial Ediciones B, és la seva nova aposta pel còmic digital, amb la posada en marxa d’Esdecomic Digital, que comercialitzarà entre d’altres títols i autors, els còmics d’Ibañez que continua creant noves aventures dels famosos agents de la TIA. El primer títol que és publicarà serà: “A reciclarse!”, a un preu de 5,95€, i properament estarà a disposició anteriors títols dels mateixos pesnatges, creats l’any 1958, a un preu de 3,99€.
ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL I FERRAN TORRENT, NOUS PROJECTES
L’escriptor Albert Sánchez Piñol, autor d’èxits editorials com “La pell freda” o “Pandora al Congo”, ha anunciat des del seu espai al Facebook, que ja ha finalitzat la seva nova novel.la que portarà com a títol: “Victus”. No desvetlla l’argument, però comenta que serà tot un “totxo” de 300.000 paraules. 
D’altra banda, l’autor valencià, Ferran Torrent, també ha fet l’anunci que la propera tardor publicarà nou llibre: “Ombres en la nit”, ambientada l’any 1947. La història d’un gitano comunista valencià, reclòs al camp de concentració de Dachau, i que passat els anys decideix venjar-se dels nazis. Torrent vol fer amb aquesta obra, un homenatge als 600.000 gitanos que van ser massacrats per Hitler
Article 481 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova