XARXES SOCIALS

A l’univers de les xarxes socials, hem d’afegir una de nova protagonitzada pel líder dels cercadors a internet: Google. En fase de proves, ha començat a provar entre alguns usuaris amb invitació, un dels seus projectes estrella: la seva xarxa social, anomenada: Google+. 
La principal novetat és que permetrà agrupar contactes en “cercles” per compartir la informació de manera més eficaç. Tot i que la seva aparença té una estructura semblant a la seva màxima competidora, l’aposta d’aquesta nova xarxa social està en els cercles. L’usuari podrà agrupar les persones que tingui afegides a la seva xarxa en aquests cercles i compartir així continguts amb ells. Un altre detall a tenir en compte, a diferència de Facebook, és el control de la privacitat, més senzill a Google+. Més fàcil de trobar i entendre. Una de les fortaleses del Google+ és la seva integració amb molts del serveis de Google: fotos des de Picassa, veure i pujar vídeos des de Youtube, xatejar amb Gtalk, i altres com Gmail, Google Calendar, Docs o Reader. 
Per accedir-hi cal disposar d’un correu Gmail, però no és exclusiu per a usuaris d’aquest compte de correu, qualsevol es pot donar d’alta. De fet, el sistema facilita l’enviament d’invitacions a usuaris de Yahoo Mail, Hotmail i altres gestors de correu. El “Vols llegir?” també ha obert punt de difusió dels seus articles a través d’aquesta nova xarxa social, alhora també us convidem a fer-vos usuaris, clicant aquest enllaç. 
Per ara els pronòstics sembla que son positius per a Google+: en tan sols 16 dies de la seva posada en marxa en la seva fase Beta (juliol 2011), aquesta nova xarxa social ha arribat als 10 milions d’usuaris arreu del món. La xifra ja resulta espectacular per ella mateixa però encara ho és més si la comparem amb els seus competidors més directes. Facebook, creada per Mark Zuckerberg va trigar 852 dies en aconseguir la mateixa implantació i Twitter va anar una mica més ràpid, en superar la xifra dels 10 milions d’usuaris en 780 dies, poc més de dos anys. 

Tant el bloc literari del “Vols llegir?” com el temàtic, “Vols llegir relats?”, son presents a les xarxes socials més populars, Facebook, Twitter, i ara també al Google+. En aquests espais fem difusió dels articles i relats curts, publicats en els nostres blocs respectivament. 

Article 484 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova