CRÒNIQUES D’AQUÍ – autors capelladins diversos-
Llibre col.lectiu que compta amb l’aportació d’onze autors diferents que, a partir del mateix denominador: Capellades, tracten diversos aspectes lligats a la vila anoienca.
ELS AUTORS
Aman Ben Nasr, tunissià i resident a Capellades, parla en el seu article de la seva pròpia experiència al poble com a nou vingut. L’arqueòleg, Eudald Carbonell, dona compte dels més de cent anys d’excavacions dutes a terme a l’Abric Romaní i de la singularitat mundial del jaciment. Xavier Cassanyes, músic, subratlla la veritable força unificadora d’aquest art universal al seu article titulat “La música, unió i comunió de cultures”. La filòloga Maria Teresa Costas, descobreix els trets específics de la parla capelladina. Ton Font, coordinador d’aquest llibre i un dels fundadors dels Joglars, fa un homenatge en el seu article a la capelladina Maria Rosa Rotllant de Franch i a l’empremta especial que va deixar en aquest món. Pel que fa l’article de l’historiador Miquel Gutiérrez, descobreix la trajectòria singular del capelladí Jaume Castells i Muntal, que al segle passat es va establir a la ciutat de Guayaquil, a l’Equador. La periodista Montse Ibañez, analitza el fenomen de la immigració en el municipi capelladí. L’il.lustrador i cronista, Toni Miquel, fa un homenatge a la mort en majúscules a partir de diferents exèquies capelladines plenes de vida. L’escriptor Joan Pinyol, dona a conèixer la història sentimental dels veïns d’un dels carrers més veterans de Capellades. I finalment, la directora del Museu Molí Paperer, Victòria Rabal, dona compte de la commemoració dels cinquanta anys d’un dels museus més visitats del país. 
Aquest llibre constitueix la segona iniciativa editorial promoguda pel capelladí, Ton Font, que també fa uns anys va coordinar i publicar el llibre, “Vivències” amb l’aportació d’articles de diversos capelladins. El llibre es pot adquirir a les llibreries de la població anoienca. En el moment de publicar aquest article, la primera edició ja està esgotada i resta pendent de confirmació per una segona edició.
Font: Joan Pinyol
Article 490 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova