LAS MUJERES DE LOS DICTADORES de Diane Ducret
Ells són Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Salazar, Mao, Ceaucescu, Bokassa, Franco… Elles es diuen Inessa, Clara, Nadia, Magda, Felismina, Jiang Qing, Elena, Catherine, Carmen. Elles no han estat les grans protagonistes, tant se val si són o eren dones de vida alegre, intel.lectuals, aventureres o amants apassionades. Com eren, com pensaven i què sentien aquelles dones que van compartir llit i taula amb homes tant cruels, titànics i infidels a qui però estimaven amb vehemència. ¿Quina mena de dona era capaç de fer ser una “esposa com cal” per el seu espòs, quan aquest tornava a casa després de realitzar qualsevol massacre d’innocents per les quals han passat, de manera molt trista i penosa, a la història?
L’AUTORA
Diane Ducret, periodista i presentadora, autora de diversos documentals de força èxit, fa gala en aquest llibre d’un estil periodístic rigorós i objectiu. Planteja un recorregut històric per un conjunt d’idil.lis amorosos que són la crònica política del nostre passat més recent. Els enamoraments, les relacions amoroses, les persuasió, el paper en els règims totalitaris i les diferents destinacions, sovint tràgics, de les dones que van passar pel llit d’alguns dels homes més despòtics del passat segle. Llibre publicat per l’editorial Aguilar amb un total de 320 pàgines.
Article 495 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova