ELS PREMIS OCTUBRE SUSPENEN LA NIT LITERÀRIA PER PROBLEMES ECONÒMICS
Organitzats des de fa 40 anys per Acció Cultural del País Valencià, els Premis Octubre no tindran enguany “Nit literària” motivat pels problemes econòmics que està passant l’entitat per culpa de les multes que els ha imposat el govern Valencià per les emissions de TV3. Malgrat aquesta situació, es mantindran els congressos i es lliuraran els premis, però no hi haurà festa posterior.
AUSIÀS MARCH AL FACEBOOK
Tot i que ja han passat prop de 600 anys de la seva mort, el gran autor d’origen valencià torna reviure de nou amb la creació d’un perfil a la xarxa social més extensa del món, Facebook. Els creadors d’aquesta presència “virtual” han estat les editorials Barcino i Amics dels clàssics que han tirat endavant aquesta iniciativa innovadora per divulgar la figura del reconegut autor. 
La pàgina que s’actualitza diàriament, excepte els caps de setmana, narra en primera persona la vida de l’autor, des del naixement fins a la mort, descobrint alhora els seus amors i desamors, alegries i tristeses. En aquest espai s’intercalen les seves poesies, també enllaços d’interès i comentaris, i la possibilitat que els visitants es facin “amics” d’ell. Els textos que s’inclouen en aquesta pàgina del Facebook, estan basats en el llibre “Jo sóc aquest que em dic Ausiàs March”, original de Josep Piera i publicat per Edicions 62) i en l’antologia poètica “Una trial d’Ausiàs March”, del mateix Piera, publicat per l’editorial Barcino i que sortirà a la venda a finals de setembre de 2011.
LES LLIBRERIES RESISTEIXEN
Aquest és el títol d’un article extens publicat el 17 de setembre a l’edició paper i també digital de La Vanguardia on es fa un retrat sobre la situació actual de les llibreries d’arreu del país davant de la situació actual on han de combatre entre d’altres factors: contra la crisis, el llibre electrònic i la venda per internet per part de gegants com Amazon. 
I malgrat aquesta situació, aquests milers punts de venda pròxims al lector, mantenen el tipus tot i la baixa de les vendes. L’article ha estat el.laborat per Xavi Ayén i és forma aproximatiu de com estan les coses en el sector comercial del llibre. Us oferim en aquest enllaç directe, la possibilitat de llegir-lo.
Font: Agències i La Vanguardia (paper i digital, ed. 17/09/2011)
Article 501 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova