L’EDITORIAL EDICIONES B S’ESTRENA EN CATALÀ
Un dels fets noticiables més destacats dels darrers dies és l’anunci per part de l’Editorial Ediciones B de publicar obre d’autors en català i traduïr els bestsellers més destacats del seu catàleg. 
Per aquest motiu i coincidint amb l’estrena d’aquesta nova temporada 2011-2012, posa a la venda els primers títols: “Sobre el camí de la vida” de Moises Broggi, “Al país del núvol blanc” de Sarah Lark, i “La devoció del sospitós” de Keigo Higashino. 
ELS CARRERS DE MANRESA S’OMPLEN DE LITERATURA AMB EL FESTIVAL “TOCATS DE LLETRA”
Del 30 de setembre al 29 d’octubre, la capital del Bàges s’omplirà de literatura, cultura i llibres amb el certamen “Tocats de lletra”. Organitzat pel seu Ajuntament i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb el suport d’un nombre important de d’entitats culturals, escriptors i representants, la cinquena edició d’aquesta fira estarà dedicada a la literatura irònica. 
Aquest certamen inclou més de 40 propostes en una trentena d’espais de la ciutat amb recitals poètics, projeccions de pel.lícules, exposicions, actuacions musicals, activitats infantils, entre d’altres. Aquests son alguns del noms, tant de l’escena artística com literària, que participarà en aquest certamen: Lluís Marco, Montserrat Carrulla, Anna Barrachina, Ferran Rané, Vicky Peña, Jaume, Cabré, Matthew Three, Empar Moliner, Joan Margarit, Enric Casasses i Pere Rovira. 

Font: Agències
Article 502 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova