ACTUALITAT
Divendres 23 de setembre, va tenir lloc a la sala del Casino de Vilafranca del Penedès, la presentació de l’antologia poètica titulada “Poesia a la frontera”, que ha coordinat el poeta sadurninenc Santi Borrell i que, amb el subtítol de “Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana”, acaba de publicar March Editors.

A la presentació van participar, a més de l’editor i del coordinador de l’antologia, sis poetes de les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia que han  publicat poemes en el llibre. A més de Blanca Deusdad, Santi Borrell, Marta Pérez, Antoni Casals, Teresa Costa-Gramunt, Nati Soler, també va participar l’escriptor capelladí Joan Pinyol, que va recitar els  poemes “D’amor veritable” i “Entre dos estats, un país”, inclosos en l’antologia.
D’altra banda, aquest divendres 30 de setembre  s’inaugurarà una nova edició del festival de poesia de Manresa “Tocats de lletra” que fins al 29 d’octubre oferirà una bona colla d’espectacles literaris, xerrades, presentacions i activitats diverses de foment del llibre i de la lectura, enguany sota el lema “Irònics”.
La cinquena edició d’aquest festival s’encetarà amb l’espectacle “Drapets al sol” basat en versos irònics escrits pels poetes Jordi Cussà, Josep Fàbrega, Celdoni Fonoll, Jordi Julià, Josep Grifoll, Jaume Huch, Jordi López, Laia Martínez, Abraham Mohiho, Sònia Moya, Laia Noguera, Joan Pinyol, Raffaele Pinto, Santi Rufas i Rossend Sellarès. Els versos seran interpretats pels actors i actrius Montse Mas, Ivan Padilla, Maria Sàenz i Txell Vall, amb l’acompanyament musical de David Martell i sota la coordinació de Jordi Estrada.
En el cas de l’escriptor de Capellades s’interpretaran versos del seu “Poema alliberat al vol” que va escriure el passat 28 de juny a propòsit d’aquest festival de poesia.
L’espectacle, amb entrada gratuïta, tindrà lloc a la Sala Petita del Kursaal (passeig de sant Pere III, 35, de Manresa) i començarà a les nou del vespre.
Font: Joan Pinyol
Article 503 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova