VALORACIÓ AMICS DE BELLPRAT
El dilluns dia 3 d’octubre, coincidint amb l’estrena de la setena edició del programa de ràdio del “Vols llegir?”, Enric Bono, màxim responsable d’aquesta Vila del llibre, ha fet una valoració d’aquesta quarta edició. Escolta la seva intervenció en aquest podcast adjunt:

Ir a descargar


ACTUALITAT

Bellprat és convertirà per quart any, en la primera Vila del llibre de Catalunya. Serà el primer cap de setmana d’octubre, dies 1 i 2. Aquesta iniciativa s’adhereix a un projecte que ja funciona amb força èxit a tretze pobles d’Europa i que té com a objectiu: dinamitzar l’activitat del poble com a referència i punt de trobada.
Una Vila del llibre és un petit poble rural, d’interès històric i de bellesa natural, en el qual es concentren activitats econòmiques, socials, artístiques i culturals relacionades amb el llibre de segona mà, d’ocasió i d’antiquari. L’eix principal de la seva celebració és al venda i intercanvi de llibres de “vell”, segona mà, i alhora aplega un conjunt d’actes que tenen com nexe en comú el llibre. Tallers de lectura, xerrades, presentacions de llibres, concerts, sortejos i molt més, configuren un programa variat i adreçat a tots els gustos i edats. 
Recordem que Bellprat és un municipi situat a l’extrem sud-oest de la comarca de l’Anoia, on hi viuen prop d’un centenar de veïns. 

ACTIVITATS

L’ex President de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol (que centrarà dissabte dia 1 l’acte d’apadrinament d’aquesta quarta edició de la Vila del llibre), la dibuixant i creadora dels famosos personatges de “Les tres bessones”, Roser Capdevila, l’escriptor i divulgador de la cultural catalana a l’exterior, el britànic Matthew Three, i la periodista Núria Ribó, seran els noms més destacats d’aquesta nova edició de la Vila del llibre. 
Cal destacar també la participació en diversos actes culturals d’aquesta festa literària de la  Vila del llibre, dels escriptors: Coia Valls, Ramon Cerdà, Marila Pons, Cristina Miret Jorba, Joan Carles Borrego, Joan Romaní i Rolando d’Alessandro. 
Exposicions, música en directe amb les actuacions de Grup Carlit (gospel) i recital de poesía i guitarra de Quico 13 i Santi Méndez, a més d’espais infantil i juvenil amb activitats diverses, seran la resta d’actes que faran arrodonir l’activitat principal de la jornada del diumenge dia 2 d’octubre.  
En aquest enllaç directe, hi trobareu tota la informació puntual dels actes d’aquesta Vila del llibre. 


Article 505 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova