MI PLANTA DE NARANJA LIMA de José Mauro de Vasconcelos
-Recomanació literària feta per la Llibreria Llegim…? d’Igualada-
Publicada per primera vegada el 1968, el seu relat ens presenta la història emocionant d’un nen a qui la vida farà adult precoçment. El seu autor, l’escriptor brasiler José Mauro de Vasconcelos va recrear els seus records d’infància al barri carioca de Bangú amb un lirisme i una tendresa que van captivar als lectors des de la seva aparició i que l’han convertit en un dels llibres més llegits de la literatura brasilera contemporània. Llibre publicat per l’editorial Libros del Asteroide, amb traducció de Carlos Manzano
ARGUMENT
De gran Zezé vol ser poeta i portar corbata de llaç, però de moment és un nen brasiler de cinc anys que s’obre a la vida. A casa és un trasto que va de entremaliadura en entremaliadura i no rep més que reprimides pallisses, a l’escola és un àngel amb el cor d’or i una imaginació derbordant que té fascinat a la seva mestra. Però per a un nen com ell, intel.ligent i sensible, créixer en una família pobre no sempre és fàcil. Quan està trist, Zezé es refugia en el seu amic MIguinho, un arbret de taronja lima, amb qui comparteix tots els seus secrets, i en el Portuguès, propietari del cotxe més bonic del barri. 
RECOMANACIÓ RADIOFÒNICA
En aquest mateix article podeu escoltar la recomanació que ha realitzat d’aquest llibre, Isabel Cases de la Llibreria Llegim…? d’Igualada, dins de la secció “Novetats de la setmana” del programa de ràdio del “Vols llegir?”, emesa en el primer programa de la setena temporada, el dilluns dia 3 d’octubre. A partir d’aquesta primera intervenció, la Llibreria Llegim…? realitzarà totes les setmanes una recomanació literària dins de l’esmentada secció del nostre espai radiofònic. 

Ir a descargar

Article 508 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova