MOR EL CREADOR D’APPLE
-actualització 06/10/2011-
La presentació a l’estat espanyol de la botiga virtual de llibres electrònics d’Apple, ha coincidit amb la mort del que va ser el cofundador de la companyia informàtica, Steve Jobs, a l’edat de 56 anys a conseqüència d’un càncer que feia temps que patia. El passat mes d’agost, Jobs va anunciar que es retirava com a conseller delegat d’Apple pel seu delicat estat de salut. 


Pare dels productes com liPod, l’iPhone o l’iPad, ha estat considerat com el gran precursor de la informàtica de consum. De fet, se l’ha conegut com un visionari i creatiu de gran prestigi. Steve Jobs era Apple, i Apple era Steve Jobs. Una carrera d’èxits que  també va quedar esquitxada per diversos fracassos personals i problemes de salut. 


Interessat des de molt jove per la informàtica, Jobs amb només 21 anys va fundar juntament amb Steve Wozniak, l’any 1976 l’empresa Apple. Les seves creacions informàtiques han estat precursores, marcant la pauta del que avui tenim a les nostres mans, eines indispensables pel nostre treball diari i també pel nostre temps de lleure: ordinadors atractius i fàcils de fer servir, creadors de  portals de venda de música, llibres i altres productes culturals a internet, també reproductors de música i revolucionaris aparells de telefonia mòbil, i que tots ja son més que una marca: l’iTunes, l’Ipod, l’iPhone i l’iPad. 


Ara, Apple es prepara per sobreviure sense Steve Jobs. Amb la seva mort sobre una nova etapa amb el repte de seguir liderant la innovació en la tecnologia de consum.

ACTUALITAT

Apple s’avança a Amazon i Google en la seva carrera espanyola per guanyar terreny pel llibre digital amb l’obertura de la seva botiga virtual de llibres a internet, el iBookstore amb més de 400.000 títols.  A més, Apple obre la seva botiga a la xarxa després dels acords de distribució dels títols digitals de les principals editorials espanyoles, entre les que hi ha Planeta, Random House Mondadori i les editorials del grup Libranda. Apple té el precedent d’haver venut més de 130.000 milions de llibres electrònics arreu del món. 
Ara l’objectiu és Espanya. L’arribada d’Amazon al setembre a l’estat espanyol, ha provocat que Apple reaccioni i no s’hagi volgut quedar-se enrere i s’avanci amb aquesta obertura enfront de les seves competidores. Els usuaris ja poden comprar i llegir llibres digitals descarregant-se l’aplicació gratuïta iBooks per tal de fer ús en el seus terminals de l’i-Pad, i-Phone i i-Pod Touch. 
L’oferta del i-Bookstore prioritza els best-sellers i els preus oscil.len entre un 50 i un 80 per cent menys que la seva edició en paper. Pel que fa el nombre de llibres en català, es molt testimonial tot i que ja han anunciat que s’ampliarà progressivament. 
Ara caldrà estar atents a la reacció que pot provocar aquesta acció “comercial” d’Apple entre els seus competidors més directes: Amazon i Google. Estarem atents…

Font: -agències-
Actualització article: 06/10/2011
Complement: Apple.com
Article 509 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova