EL SINAÍ. VIATGE PER L’ARÀBIA PÈTRIA CERCANT. LES PETJADES D’ISRAEL de Bonaventura Ubach
Publicacions de l’Abadia de Montserrat ha presentat la reedició del llibre més important de l’aventurer Bonaventura Ubach (1879-1960), que descriu un viatge realitzat l’any 1910 per l’Aràbia Pètria fins al Sinaí, cercent petjades d’Israel, i que va aparèixer en una primera edició l’any 1913. 
Aquesta obra que va ser revisada l’any 1955, es va incloure els dietaris de dos viatges posteriors que el pare Ubach va fer a la Península del Sinaí, en concret els anys 1928 i 1935. A més, conté un gran nombre de fotografies realitzades pel propi autor, i tot el seu conjunt està considerat com un dels millors llibres de viatges que posseïm en llengua catalana. 
L’objectiu de tots aquests viatges era, principalment, obtenir les il.lustracions dels volums II i  III de la Bíblia de Montserrat. En el seu pròleg, el pare Ubach, avança que es tracta d’un viatge “de gran importància bíblica: aniràs al Sinaí a la Muntanya de Déu, a aquella muntanya santa des del cim de la qual foren promulgats solemnement a la faç de tot el món els deu manaments de la llei de Dèu”. 
Recordem que el Pare Ubach, monjo de Montserrat, va ser un estudiós del món de la Bíblia, va crear el Museu Bíblic i Oriental ubicat al monestir català. També és conegut per la publicació d’un viatge a l’Iraq -Dietari d’un viatge per les regions d’Iraq- (1922-1923), per una exposició commemorativa que s’ha pogut veure fins fa poc a la Capella de Santa Àgata del Palau Reial de Barcelona, i més manera més mediàtica per la novel.la de l’escriptor i periodista Martí Gironell, que el fa protagonista principal de l’obra que s’ha publicat en aquest 2011 i que ha assolit un èxit de vendes excel.lent, a més de situar-se durant moltes setmanes entre els llibres més venuts.
Precisament en aquest mateix bloc, us hem informat que Martí Gironell, a partir del 20 d’octubre serà hoste al Monestir de Sant Benet per tal d’agafar la inspiració en el seu ambient per recrear la història de la seva propera novel.la, prevista la seva publicació el desembre de 2012. Aquest hostatge a l’esmentat monestir el combinarà amb el seu treball periodístic en la seva participació en el programa matinal de TV3 i col.laboracions en altres mitjans. 
“El Sinaí. Viatge per l’Aràbia Pètria cercant les petjades d’Israel”, de Bonaventura Ubach és reeditat per l’editorial Publicacions de l’Abadia de Montserrat, edició 2011, amb un total de 414 pàgines. 
Article 514 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova