-Article previ al lliurament del 60è Premi Planeta 2011. En aquest enllaç us oferim l’actualització amb el resultat final del veredicte del jurat- (16/10/2011)


ACTUALITAT
“…i el guanyador/a és”. Aquesta serà possiblement la frase que tindrem en ment, els seguidors i presents a l’acte de proclamació del nou Premi Planeta 2011, un dels més ben dotats econòmicament de tots els premis literaris del món. 
La concessió del premi tindrà lloc aquest dissabte dia 15 d’octubre a Barcelona, en el decurs d’un sopar literari al Palau de Congressos de Catalunya. L’hora prevista del lliurament, al voltant de 3/4 de dotze de la nit. Recordem que l’acte serà presidit pels Prínceps d’Astúries i de Girona.

El bloc del “Vols llegir?” estarà atent a aquest acte, en directe, i tant bon punt saber el guanyador/a, incorporar article en el nostre espai
CANDIDATS
El secretari del jurat ja ha fet públic la relació de les 10 novel.les finalistes d’aquesta 60ena. edició del Premi Planeta de Novel.la, escollides entre les 484 presentades enguany a concurs. 
Us oferim la relació dels deu títols i autors (o els seus pseudònims), candidats:
El heredero de Abdel, d’Albaro Eulate (pseudònim)
El judío, d’Ángeles Pérez Triguero
La trampa del diablo, de Juan Brian Doyle
La flor del Nilad, de Manila (pseudònim)
Todos los gatos quieren zapatos, de Marta Platel
El emperador del fin del mundo, d’Agustín San Jose´(pseudònim)
El hombre de Oriente, de Thomas Harding (pseudònim)
Arpegio, d’Augusto Montserrat (pseudònim)
la segunda vida, de Francisco Carreño Espinosa
El jurat està format per Alberto Blecua, Ángeles Caso, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Carlos Pujol, secretari amb dret a vot. L’organització ha anunciat que el lliurament del premi podrà ser seguit en directe per internet, a la pàgina premioplaneta.es, a partir de les 23:40h. 
Recordem que el guanyador del Premi Planeta 2010 va ser l’escriptor barceloní, Eduardo Mendoza, per la seva obra titulada: “Riña de gatos. Madrid, 1936”. 
Article 517 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova