CAMPANYA BOLETAIRE
Per tercer anys consecutiu posem en circulació en aquest espai un recull de les novetats literàries que tenen com a referència la tradició per aquesta època de l’any per anar a recollir bolets. Abans però d’anar a fer “la volta” per “executar” aquesta recollida, cal consultar la previsió del temps.

Per tenir una aproximació més directe sobre aquesta matèria, podem consultar la previsió que setmanalment incorpora la web del ja clàssic i popular programa de TV3: “Caçadors de bolets”, realitzada pel micòleg i assessor científic del programa, Enric Gràcia. 

I ara, passem pàgina i obrim el capítol de les novetats per aquest exercici:

CONÈIXER ELS BOLETS de Jaume Sañé
Cossetània Edicions i el seu autor, ens permetrà entrar al món dels bolets tocant de peus a terra, sense anar més enllà de la seva identificació, els seus valors culinaris i les seves curiositats. Incorpora també una tria de bolets més apreciats a la cuina, els més tòxics, els més curiosos, els més bonics. 
LA RUTA DEL TRESOR de Marc Estévez
Després d’èxits editorials com: “El secret dels rovellons”, “Bolets en temps de crisi” o “El secret més ben guardat”, el seu autor, Marc Estévez, afegeix a tot aquest conjunt de llibres que tenen com a denominador en comú el bolet, en aquest 2011 publica a través de l’editorial Ara Llibres, aquesta proposta que subtitula: “El secret per trobar els bolets més exclusius”. A les seves pàgines hi trobarem 17 nou itineraris, inèdits i originals, que ens mostren com pot ser de fàcil trobar els bolets més preuats, selectes i exquisits: el cep, el sureny fosc, el reig, el rossinyol i la tòfona negra, entre d’altres. Fins a un total de 120 fotografies il.lustren bolets i els seus entorns. A més, 12 de les rutes proposades han estat especialment elaborades per poder-les fer en família, acompanyats  dels més petits de la casa. 
PASSIÓ BOLETAIRE de Josep Cuello Subirana
Finalitzem, per ara, aquest recull de novetats de llibres de bolets per aquesta tardor del 2011, amb aquesta presentada per l’editorial Pòrtic del Grup 62
El seu autor és Josep Cuello Subirana, que investiga les llegendes, mites, supersticions i refranys al voltant dels bolets i ha escrit aquest llibre curiós i complet, que es clou amb 40 receptes, velles i noves, d’aquí i d’allà, recollides per Pilar Cuello. 

ANEM DE BOLETS 2010
Per complementar aquest article, us oferim també la possibilitat de llegir i consultar l’article publicat en aquest mateix espai el passat 2010, titulat: ANEM DE BOLETS, QUADERN DE CAMP I NOVETAT EDITORIAL. Inclou un seguit de recomanacions elaborades per Servei de Gestió Forestal, del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i una novetat editorial que va presentar Ara Llibres: “El secret dels rovellons, 32 rutes màgiques per trobar els millors bolets.” 

Font: Editorials Cossetània, Ara Llibres i Pòrtic (Grup 62)
Article 523 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova