LLIBERTAT de Jonathan Franzen
-Recomanació feta per la Llibreria Llegim…? d’Igualada-

A primers d’octubre és publica al nostre país, després d’un any de fer-ho als Estats Units, una de les traduccions més esperades de l’any: “Llibertat” del nord-americà Jonathan Franzen. En català, publicada per Columna, i en castellà per l’editorial Salamandra. 

La novel.la és una aproximació, un retrat al detalls de l’Amèrica contemporània. El seu autor presenta a una família nord-americana, els Berglund, on cada personatge evoluciona condicionat pel clima polític, econòmic i social que viu els Estats Units durant l’11-S, la guerra i la  invasió de l’Irac fins a la victòria del president Obama. 

La Patty i en Walter Berglund van ser els nous pioners de l’antiga Saint Paul: els burgesos, els pares involucrats, l’avantguarda de la generació del menjar saludable. La Patty era el prototip de veïna ideal, una mare envejable i l’esposa perfecta dels somnis d’en Walter. Juntament amb ell –un advocat ecologista que usa la bicicleta com a mitjà de transport, un home de família de cap a peus–, contribuïa a construir un món millor. 

Però ara, al nou mil·lenni, els Berglund han esdevingut un misteri. Per què el seu fill adolescent ha marxat a viure amb els veïns del costat, una família republicana i agressiva? Com és que en Walter ha acceptat treballar per a la indústria del carbó? Què hi pinta encara en Richard Katz –exrocker i el millor amic i rival d’en Walter de l’institut– dins del quadre? I, sobretot, què li ha passat a la Patty? Com és que l’estrella brillant de Barrier Street s’ha transformat en “una veïna molt diferent”?

Una epopeia sobre l’amor i el matrimoni contemporanis. Llibertat capta d’una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat: l’emoció de les pulsions adolescents, els compromisos traïts a l’edat madura i el pes aclaparador de l’imperi. 

RECOMANACIÓ LLIBRERIA LLEGIM…? AL “VOLS LLEGIR?-RÀDIO” En l’edició del nostre espai radiofònic a Ràdio Nova, corresponent al passat dilluns dia 24 d’octubre, Isabel Casas, una de les responsables de la Llibreria Llegim..? d’Igualada (carrer Capità Galí, 4), i dins de la secció “Novetats de la setmana”. va recomanar als oients, aquesta novetat editorial. Us oferim la possibilitat d’escoltar-ho tot seguit:

Ir a descargar

Font: Columna Editorial / Salamandra

Article: 525 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova