Sílvia Soler, periodista i escriptora, té una molt clara intenció: fer-nos passa una bona estona amb les seves noves històries i seguir amb la línia marcada amb la seva anterior proposta editorials seriada. Parlem de “39+1” (Columna, 2005), i de “39+1+1” (Columna, 2007), dos relats que fan el retrat d’una dona que arriba als 40 i que sap que l’home de la seva vida és ella mateixa. 

Però aquestes no són les úniques aportacions literàries de l’autora nascuda a Figueres. També cal afegir diversos reculls de contes, el “Ramblejar” (1992), “Mira’m als ulls ” (2003), premi Fiter i Rossell, i  “Petons de diumenge” (2008), premi Prudenci Bertrana. Recordem a més, que Sílvia Soler és col.laboradora habitual en diversos mitjans de comunicació. 

El passat 2010, Sílvia Soler va publicar “Una família fora de sèrie”, amb força èxit. I ara publica la continuació amb “Un creuer fora de sèrie”, ambdues obres editades per Columna Editorial. Passem a fer-vos el detall argumental de les dues obres, disposades com deien al principi d’aquest article, fer passar una bona estona i distreure’ns del dia a dia. 
UNA FAMÍLIA FORA DE SÈRIE
L’Oriol i la Maria ja no són tant joves i tenen un passat, i uns fills, i unes expectatives i unes famílies que tenen diverses peculiaritats. I malgrat tot, estan disposats a crear una família. Serà una família XXL, diferent i extraordinària, una família fora de sèrie. 
Per aconseguir aquest objectiu, la parella protagonista compta amb la inesperada la tia Antigua, que decideix intervenir en el futur de la seva neboda més moderna i descreguda. L’herència d’aquesta vella parenta alterarà la ja per si mateixa complicada vida de l’Oriol i la Maria, encara que, ja se sap, al final l’amor sempre triomfa… 
Llibre publicat el mes de març de 2010, per Columna, amb un total de 176 pàgines. 
UN CREUER FORA DE SÈRIE
Continuació de les aventures de la família fora de sèrie. Ara la família XXL de l’Oriol i la Maria s’embarca al Perla del Mediterràneo, tal com van decidir un cop van cobrar l’herència de la tia Antigua. El vaixell els portarà a Roma, Mònaco, Venècia, Nàpols… i, per a alguns, serà el vaixell de l’amor. 
La Txari s’emobolica amb el metge del vaixell, les adolescents s’enamoren del Sandro, el cantant que amenitza les nits del creuer i la Mar, la filla de l’Oriol, troba l’amor de la seva vida, el Gaël, un pijo molt educat i, en paraules de la Maria, ric del cagar. Tot es complica, o no, quan la Mar i el Gaël decideixen casar-se…
I ara caldrà saber si hi haurà tercera part de les “aventures” de la família fora de sèrie…
Font: Columna Editorial
Article 528 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova