Andreu González Castro és un prolífic escriptor nascut a l’Hospitalet de Llobregat, el 1974.  Podem afirmar que és “prolífic”, per què el conjunt de la seva obra és variada. Cinc llibres de versos i un recull de contes, “Safata d’entrada” (2009). També coautor de “La palabra justa. Homenaje a José Carol” ( 2009), i de la novel.la “La sang i la terra” (2011). 

A destacar el seu anterior llibre d’esports escrit en col.laboració amb Armando Luigi Castañeda, “100 motius per ser del Barça (i no del Reial Madrid)”, que ja va per la segona edició i publicat el 2010. Ha guanyat concursos literaris arreu de l’Estat, com el Poesia de la Universidad de Sevilla (2004) i el Miguel Hernándes (2005), així com el premi Les Talúries, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (2009). Col.laborador de la revista de cultura i pensament “El ciervo”.
I més recentment i juntament amb l’escriptor, Ramon Gasch, han estat guardonats amb el XV Premi Nèstor Luján de Novel.la històrica en català, amb l’obra “Bon cop de falç!”, objecte de presentació en aquest article, així com també us oferim el seu darrer treball literari, publicat per Cossetània Edicions: “100 motius per ser del Barça”. 


Us oferim la possibilitat d’escoltar l’entrevista realitzada en el nostre espai radiofònic, a Andreu González Castro, aquest passat dilluns dia 7 de novembre:

Ir a descargar

BON COP DE FALÇ! de Ramon Gasch i Andreu González Castro

(XV Premi Nèstor Luján de Novel.la Històrica, 2011)
Aquesta novel.la escrita a dues mans està ambientada l’any 1640. Les terres catalanes viuen de ple els abusos del Rei castellà per la seva guerra contra la corona francesa. Per ordre d’un oficial cuirasser castellà, el mas de Can Martí, allotja uns soldats, un fet que desencadena una sèrie d’esdeveniments funestos. 
Una novel.la amb un relat particular i alhora fascinant sobre la Guerra dels Segadors. Obra publicada per Columna Editorial i disposa d’un total de 400 pàgines. El co-autor d’aquest novel.la és Ramon Gasch, pintor, poeta i escriptor, nascut a Santa Maria de Palautordera i autor de diversos llibres de novel.la i assaigs, com per exemple: “10 cuentos 10 para adultos” (2003), “D’un temps sense esperança” (2004) i “Núvol negre” (2008).

100 MOMENTS ESTEL.LARS DEL BARÇA d’Andreu González Castro

No hi ha cap mena de dubte que amb la consecució de la quarta lliga de la Champions, maig del 2011, el Barça és considerat el millor equip de futbol de tots els temps. 
L’equip, liderat per Josep Guardiola, ho han fet possible. En aquest llibre de caire totalment esportiu ens ofereix, a través de l’escriptura del seu autor, els millors moments, els més estel.lars que signen el firmament del millor equip del món: el Barça. Són 100 moments que han marcat una fita històrica. En català, ho publicat Cossetània Edicions, i en castellà l’editorial Lectio

Pàgina web de l’escriptor: Andreu González Castro 
Pàgina web de l’escriptor: Ramon Gasch
Article 530 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova