“VOLS LLEGIR?” RÀDIO: dilluns dia 21 de novembre, el nostre espai radiofònic va entrevistar a l’escriptor Albert Salvadó amb motiu de la publicació d’aquesta novetat editorial presentada per l’Editorial Meteora. Us oferim la possibilitat d’escoltar en aquest mateix article:

Ir a descargar


“OBRE ELS ULLS I DESPERTA” d’Albert Salvadó

Un dels revitalitzadors de la novel.la històrica actual, Albert Salvadó, publica a través de l’editorial Meteora, aquesta obra que ens situa en els conflictes polítics i religiosos europeus de la dècada de 1630, focalitzats en el món social i acadèmic de Pisa, ciutat on tenen lloc transcendents i sovint violents debats universitaris en què s’enfronten el nou saber, representat per les aportacions científiques de Galileu Galilei, i la força reaccionària de la inquisició d’una Roma pontifícia disposada a subjugar qualsevol dissidència amb mà de ferro.
ARGUMENT
El savi Vàclac Hus, ciutadà de Praga en la primera meitat del segle XVII, rep a casa seva un rodamón de Pisa anomenat, Tolino Salerno. El viatger pregunta a Vàclav si coneix l’origen d’un misteri que l’obsessiona: l’anomenada Rosa de Jade. Vàclav confia en el jove Salerno i li conta la llegenda d’un cristall tallat en forma de rosa posseïdor d’un secret, el de la bellesa eterna, fins ara, però il.localitzable. 
Tolino, al seu torn, narra a Vàclav el seu perible vital i el seu afany de retorn al lloc on va originar-se l’obsessió que el desterra: la Universitat de Pisa, on Fredo, un exprofessor misteriós i solitari, defensor de Galileu i enfrontat a un món acadèmic monolític i a la jerarquia catòlica de Roma, li va fer obrir unes portes que duen a una interpretació de l’univers que desborda els sentits i la imaginació.
“Obre els ulls i desperta”, obra original de l’escriptor Albert Salvadó, és publicat per l’editorial Meteora i disposa d’un total de 384 pàgines. 

L’AUTOR
Albert Salvadó, nascut a Andorra la Vella el 1951, escriu assaig, conte infantil i novel·la, on ha conreat diversos gèneres.
En novel·la  negra, ha escrit obres com El rapte, el mort i el Marsellès, Premi Sèrie Negra l’any 2000, o la darrera Una vida en joc, dedicada al Casino de la Rabassada.
En relat d’anticipació té obres com Un vot per l’esperança, que va merèixer el títol d’obra escollida en el I Premi Internacional de Novel·la Plaza & Janés de 1985, o la celebrada L’informe Phaeton.
I en ficció històrica, gènere que li ha valgut ser considerat el «revitalitzador de la novel·la històrica en llengua catalana» (Ramon Ventura, El Periódico, 1999), disposa de títols tan coneguts com per exemple El mestre de Kheops, Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 1998, L’anell d’Àtila, Premi Fiter i Rossell 1999, Els ulls d’Anníbal, Premi Carlemany 2002, La Gran Concubina d’Amon, Premi Nèstor Luján 2005, la trilogia dedicada a Jaume I el Conqueridor (2000) o una altra trilogia dedicada a Alí Bei (2004).
Salvadó barreja amb exquisida subtilesa realitat i ficció en les seves obres i les envolta de sentiments, que ell considera el vertader motor de la vida.
Tràiler-book: Ed. Meteora / Youtube
Article 536 – J.M. Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova