Dilluns 28 de novembre, el programa de ràdio “VOLS LLEGIR?”, va entrevistar a Ròmul Brotons, autor d’aquesta novetat editorial. Podeu escoltar l’àudio-entrevista de la mateixa en aquest article. 


“PARCS D’ATRACCIONS DE BARCELONA, DES DE 1835 FINS A L’ACTUALITAT” de Ròmul Brotons. 
Nou i excel.lent treball d’investigació i lúdic alhora, per tenir una aproximació de com eren i son els diversos parcs d’atraccions de Barcelona. Aquesta novetat editorial fa un recull des del 1835 fins als nostres dies. 

L’autor és el barceloní Ròmul Brotons, que amb aquesta obra afegeix un nou volum a la col.lecció de llibres com “El triomf de la imaginació”, “60 invents que han canviat el món”, “Estimats Reis Mags. 35 jocs i joguines per recordar”, i més recentment, “L’increïble vestit minvant”, un recorregut per la història del banyador femení.
ARGUMENT
Sabíeu que hi havia un parc d’atraccions al Passeig de Gràcia de Barcelona, o quan es va inaugurar el del Tibidabo? Quina va ser la primera “muntanya russa”? La resposta a totes aquestes curiositats les podeu llegir en aquesta novetat que presenta l’editorial Albertí. Primer cal definir que és un parc d’atraccions. S’entén com un conjunt de dispositius amb la única finalitat de divertir a tota mena de públic, gran i petit. 
El llibre recorda alguns dels parcs que ha tingut la ciutat de Barcelona: populars, aristocràtics, moderns, revellits… En el record i en el present: Camps Elisis, Tibidabo, Saturno Park, Gran Casino de l’Arrabassada, Turó Park, Maricel Park, Atraccions Apolo, Caspolino, Parc d’Atraccions de Montjuïc. A les pàgines d’aquest llibre, els veurem néixer, assistirem a les inauguracions, reviurem les seves hores d’esplendor i de decadència fins a la desaparició, deixant rere seu una estel.la de records que el temps ha esvaït. Llibre de 176 pàgines, il.lustrat amb 117 imatges, provinents d’anuncis de l’època, postals i fotografies. 

ENTREVISTA – VOLS LLEGIR?
Dilluns 28 de novembre de 2011, el programa de ràdio del VOLS LLEGIR? va entrevistar a Ròmul Brotons, amb motiu de la publicació d’aquesta proposta literària i divulgativa. Ho podeu escoltar en aquest mateix article: